Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Nu te pot uita, Părinte!

Astăzi, 2 aprilie 2009, se împlinesc patru ani de când Sfântul Părinte papa Ioan Paul al II-lea era primit în casa Tatălui ceresc spunându-i-se: "Bine, servitor bun și credincios, intră în bucuria stăpânului tău". Să nu-l uităm și să ne rugăm pentru beatificarea lui!

Nu te pot uita, Părinte, chiar de-ar trece zeci de ani, nu numai patru, de când ai spus: "Lăsați-mă să plec la casa Tatălui!"... Și ai plecat arătând tuturor până în ultima clipă că "omul este prima și principala cale a Bisericii, iar omul suferind este calea privilegiată"...

Nu te pot uita, Părinte, căci privind la tine înțeleg ce înseamnă să ai "simțul timpurilor": să citești și să deslușești semnele timpurilor înseamnă să fii bun prieten cu Duhul Sfânt.

Nu te pot uita, Părinte, căci mă înveți să prețuiesc libertatea așa cum a fost propusă ea de Isus și de Biserica sa, împreună cu responsabilitatea, iubirea și adevărul: mereu împreună, niciodată despărțite, căci culmea libertății este atinsă în căutarea și iubirea adevărului într-un mod responsabil.

Nu te pot uita, Părinte, căci în persoana ta sfințenia și știința s-au întâlnit și au conlucrat și concurat! Ești omul care ai știut să-ți folosești timpul pentru ca să ai ceva de spus unei lumi care caută și așteaptă, convins fiind că Biserica are adevărul și acum trebuie doar să găsească moduri pertinente și adecvate pentru a-l propune și a-l face primit, trăit și iubit!

Nu te pot uita, Părinte, când simt cum ne privești și ne înveți că nu trebuie să încercăm să aducem ceva nou omenirii, ci trebuie să ne dorim din inimă ca să fie cunoscute și aprofundate cele vechi, cele lăsate de frumusețea veșnic veche și totuși veșnic nouă, Isus Cristos!

Nu te pot uita, Părinte, căci pentru mulți, prin ceea ce ai fost și ai făcut, ești argumentul recent cel mai puternic al forței și acțiunii Duhului Sfânt în oameni și pentru oameni, pentru omenire. Sfânt Părinte, ești dovada incontestabilă al modului binecuvântat în care Dumnezeu se îngrijește de Biserica sa!

Nu te pot uita, Părinte, și te rog să-ți petreci cerul privind spre mine, spre noi, preoții Bisericii și ai lui Cristos, iubirea ta. Să-ți petreci cerul privind spre om și omenire, căci și noi privim spre tine!

Îmi lipsești, prezență nesfârșită!

Lipsești auzului și văzului meu, dar ești prezență vie în inima și mintea mea!

Te citesc, te gândesc și-mi place că mă porți spre Dumnezeu, spre Biserică și spre om, prietenii tăi!

Mereu trăiești și nu te voi uita!

Pr. Laurențiu Dăncuță


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat