Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Ședință decanală

În Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava a avut loc miercuri, 1 aprilie 2009, ședința decanală prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Pr. Ștefan Babiaș, decan de Bucovina, după ce a salutat prezența Preasfințitului și a tuturor celorlalți preoți participanți, a prezentat ordinea de zi a temelor ce aveau să fie discutate în cadrul ședinței. Temele dezbătute au fost următoarele:

1. Mergând pe urmele lui Paul ajungem să-l întâlnim pe Petru, reflecție care a voit să marcheze aspecte din viața și activitatea apostolului, cu ocazia anului liturgic paulin pe care îl celebrăm. A prezentat pr. Petru Bișog, vicar la Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava.

2. Anunțul dat de papa Benedict al XVI-lea, luni, 16 martie 2009, în cadrul întâlnirii plenare a Congregației pentru Cler, Anul Sacerdotal: iunie 2009 - iunie 2010, an în care se împlinesc 150 de ani de la moartea sfântului Ioan Maria Vianney, paroh de Ars, adevărat exemplu de păstor în serviciul turmei lui Cristos. A prezentat pr. Ștefan Babiaș, decan de Bucovina.

3. Precizări și reglementări cu privire la normele liturgice prevăzute pentru celebrările liturgice din Săptămâna Sfântă. A prezentat PS Aurel Percă care a accentuat importanța acestui timp sfânt, într-un mod cu totul special zilele triduumului pascal.

4. Precizări de natură economico-administrative expuse de către pr. Petru Sescu, vicar episcopal.

5. Mărturii misionare prezentate de către pr. Isidor Mârț, vicedirector al Centrului Misionar Diecezan. Totodată părintele a ținut și să exprime mulțumirea și recunoștința față de preoții și credincioșii din decanat care au dat dovadă de implicare în susținerea operei misionare.

La sfârșitul discuțiilor, pr. decan Ștefan Babiaș a mulțumit Preasfințitului și preoților care au participat la întâlnirea decanală care s-a încheiat cu recitarea rugăciunii Liturgiei Orelor - Ora medie și rugăciunea Angelus urmată de binecuvântarea noului birou decanal.
 

Pr. Petru Bișog


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat