Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului

La Editura "Presa Bună" a apărut Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru Cea de-a XXIV-a Zi Mondială a Tineretului, sărbătorită la 5 aprilie 2009, document dat la Vatican la 22 februarie și tradus de pr. Mihai Pătrașcu.

În Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului din 2009, ce are ca temă "Ne-am pus speranța în Dumnezeul cel viu" (1Tim 4,10), Sfântul Părinte face o reflecție profundă și practică pe tema speranței și invită tinerii din lumea întreagă să fie mărturisitori ai "marii speranțe" care dă sens existenței umane.

Papa Benedict al XVI-lea amintește, în deschiderea mesajului, îndemnul pe care l-a adresat tinerilor din lumea întreagă în timpul sfintei Liturghii de încheiere a Zilei Mondiale a Tineretului de la Sydney, de a se lăsă plăsmuiți de Cristos, de a fi mesageri ai iubirii divine și de a construi un viitor de speranță pentru întreaga omenire. "Tema speranței este, de fapt, în centrul vieții noastre de ființe umane și în centrul misiunii de creștini, mai ales în perioada contemporană. Simțim necesitatea speranței, dar nu a unei speranțe oarecare, ci a unei speranțe solide și de încredere... În mod particular tinerețea este un timp de speranțe, deoarece privește la viitor având diferite așteptări".

"De unde se poate dobândi și cum poate fi menținută vie în inimă flacăra speranței?". Sfântul Părinte răspunde la această întrebare spunând că "această speranță poate fi doar Dumnezeu, care îmbrățișează universul și care ne poate propune și ne poate dărui ceea ce singuri nu putem obține". Criza speranței lovește mai ales pe cei tineri, dar nici în aceștia nu se stinge dorința de iubire adevărată și de fericirea autentică.

Sfântul Paul este un mărturisitor al speranței și un model de speranță. "Pentru Paul speranța nu este doar un ideal sau un sentiment, ci o persoană vie: Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu". El este adevărata speranță, iar el trăiește cu noi și în noi. "Dacă nu suntem singuri, dacă el este cu noi, mai mult, dacă el este prezentul și viitorul nostru, de ce să ne temem?".

Rugăciunea este darul Duhului Sfânt și aceasta ne face să fim plini de speranță. Tocmai de aceea Sfântul Părinte îndemnă insistent: "Faceți loc rugăciunii în viața voastră!". Participarea la sacramente, în special la Euharistie, face să crească în suflet darul speranței.

Papa Benedict al XVI-lea îi îndemnă și în acest mesaj pe tineri să aibă curajul să fie apostoli ai lui Cristos: "Dacă vă hrăniți cu Cristos și trăiți adânciți în el, ca și apostolul Paul, nu puteți să nu vorbiți de el și să nu îl faceți cunoscut și iubit de mulți alții prieteni și de cei de vârsta voastră... Biserica se bazează pe voi în această misiune angajantă: să nu descurajeze dificultățile și încercările ce le întâlniți. Fiți răbdători și perseverenți, învingând tendința naturală a tinerilor de a fi grăbiți, de a vrea totul și imediat". Sfântul Părinte continuă sfătuindu-i pe tineri să răspândească speranța lui Cristos, să facă alegeri care să manifeste credința lor, să demonstreze că au înțeles pericolul materialismului, să nu cedeze logicii interesului egoist.

Papa încheie mesajul invocând protecția sfintei Fecioare Maria: "Maria, steaua mării, fii tu cea care conduci tinerii din lumea întreagă la întâlnirea cu Fiul tău divin Isus și fii cereasca apărătoare a fidelității lor față de evanghelie și a speranței lor".

Pr. Felix Roca

* * *

Mesajul pentru Cea de-a XXIV-a Zi Mondială a Tineretului
Benedict al XVI-lea, Ed. "Presa Bună", 2009, 10x14 cm, 16 p., 0,5 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 46.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat