Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna aprilie

Pe prima copertă a celui de-al doilea număr de primăvară al revistei "Lumina creștinului", pe luna aprilie 2009, anul XX, nr. 4 (232) avem prezentată învierea glorioasă a lui Isus Cristos.

În pagina 2, seria reflecțiilor închinate apostolului Paul a ajuns la partea a XX-a. Mesajul terezian poate fi găsit de asemenea la aceeași pagină.

La paginile 3-4 poate fi citită scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel dedicată marii sărbători a Învierii Domnului și convertirii apostolului neamurilor, sfântul Paul. Avându-l model pe marele apostol suntem și noi chemați să ne convertim, ca murind pentru păcat să înviem la viața cea nouă a lui Cristos. Prin această scrisoare, PS Petru îi îndeamnă pe toți să păstreze depozitul credinței care le-a fost încredințat, să păzească învățătura cea sfântă și măreața înviere a lui Isus.

Primei conferințe din cadrul itinerarului spre înviere îi este dedicată pagina 5 și parțial pagina 6. "Evreul Saul în fața celui atârnat pe cruce" a fost titlul conferinței prezentate de pr. Alois Bulai, în cadrul căreia a vorbit despre viața și convertirea marelui apostol și a răspuns participanților la diversele întrebări în legătură cu tema propusă. Tot la pagina 6 este și un articol dedicat Anului Sacerdotal, care va începe la 19 iunie 2009.

Vizitei Sfântului Părinte în Africa (Camerun și Angola) în perioada 17-23 martie îi sunt dedicată paginile 7-8. Date despre etapele vizitei, mesajele și impresiile papei cu privire la această călătorie pot fi găsite în aceste pagini.

Pagina 9 tratează despre pelerinajul pe care îl va întreprinde papa Benedict al XVI-lea în Țara Sfântă în perioada 8-15 mai.

Date despre Anuarul pontifical 2009 pot fi citite la pagina 10. Rubricile "E bine de știut" și "Știați că?" pot fi găsite la aceeași pagină.

Prezentarea vieții pr. Gheorghe Petz, victimă a regimului comunist, poate fi citită la pagina 11.

Rubrica "Mesajul Sfinților" de la pagina 12 ne vorbește despre cei 20 de misionari uciși în cursul anului 2008 în diferite țări ale lumii.

La pagina 13 continuă seria dedicată sfântului Paul, cu referire la învățătura marelui apostol despre evenimentul Învierii.

Articolul dedicat familiilor și care tratează despre spovadă, poate fi găsit la pagina 14.

Paginile 15-16, dedicate celor mici, continuă cu răspunsurile acestora referitoare la sărbătoarea Paștelui și cu un nou fragment din povestea începută în numărul trecut.

Pagina 17, închinată tinerilor, tratează despre speranță, mod de a realiza visurile și element care ar trebui să caracterizeze viața fiecărui tânăr în special și a fiecărui om în general.

Despre semnificația unei trăiri autentice a credinței și despre importanța care se dă altor lucruri, aparent mai importante, se poate citi la pagina 18.

La pagina 19 puteți găsi un fragment din Discursurile sfântului Augustin, dedicate marelui eveniment al Învierii. La aceeași pagină poate fi găsită și rubrica "Tablete spirituale".

Două frumoase poezii închinate evenimentului pascal pot fi citite la pagina 20.

Diverse date despre evenimentele petrecute în lume și în Dieceza de Iași puteți afla la paginile 21-23.

La pagina 24 pot fi aflate informații utile din domeniul juridic.

Poșta redacției vine cu noi răspunsuri la paginile 25-26.

Rebusul și criptograma pot fi găsite la pagina 27.

Pe ultima copertă a revistei se găsesc diverse imagini cu evenimente petrecute în Dieceza de Iași în lunile februarie și martie.

O serie de alte articole pot fi citite și pe sit la secțiunea "Bibliotecă/Publicații".

Liviu Crișmaru


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat