Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Lectio divina cu sfântul Paul

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Lectio divina cu sfântul Paul, realizată de Oficiul pentru Cateheză și Serviciul pentru Catecumenat al Diecezei de Roma și tradusă în limba română de pr. dr. Mihai Pătrașcu. Cartea apare în colecția "Cateheză" în format 14x20, conține 159 de pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 10 lei.

Pentru o mai bună cunoaștere a figurii apostolului Paul - în plin An paulin - Oficiul pentru Cateheză și Serviciul pentru Catecumenat al Diecezei de Roma oferă un ajutor foarte util pentru aprofundarea înțelegerii personalității "Apostolului neamurilor" prin lectura unor texte din Faptele Apostolilor și din scrierile pauline. Prezentul volum apare în traducerea pr. dr. Mihai Pătrașcu, profesor de drept canonic la Institutul Teologic Romano-catolic "Sf. Iosif" din Iași.

Lectio divina - una dintre comorile pe care ni le încredințează Tradiția Bisericii - poate fi definită ca lectură reflexivă a unui text din Sfânta Scriptură, primit însă drept cuvânt pe care Dumnezeu îl pronunță pentru noi și care sub inspirația Duhului Sfânt ne face să înțelegem iubirea lui Dumnezeu în raport cu viața noastră și situația noastră înaintea lui. De aceea, e necesar ca meditația să fie însoțită de tăcere, rugăciune, de dorință de convertire. De aici, înfloresc apoi atitudini de speranță, angajament, solidaritate și dialog.

Itinerarul propus în această carte prezintă marile teme care ies în evidență în viața Apostolului în relația sa cu comunitățile creștine întemeiate de el. Fiecare temă este împărțită în trei părți: o scurtă reflecție pentru pregătirea îndepărtată a întâlnirii, apoi două texte biblice propuse pentru lectio și, în sfârșit, unul sau mai multe texte din diferiți autori creștini pentru o lectură și aprofundare personală.

Această carte poate fi propusă într-un context de celebrare, de cateheză, și este utilă și pentru rugăciunea și meditația personală.

Andrei Dumitrescu

* * *

Lectio divina cu sfântul Paul
Dieceza de Roma, Oficiul Pentru Cateheză și Serviciul Pentru Catecumenat, Ed. "Sapientia", 2009, ISBN 978-973-8980-47-1, 14x20 cm, 158 p., 10 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat