Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfânta Cruce": Prima profesiune și înnoirea voturilor în familia religioasă SCMP

Patru tinere surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au spus da-ul lor lui Cristos prin profesiunea simplă a sfaturilor evanghelice în cadrul unei sfinte Liturghii care a fost celebrată miercuri, 25 martie 2009, în sărbătoarea "Buna-Vestire", la ora 10.30, în biserica "Înălțarea Sfintei Cruci" din Bacău.

Sr. Mihaela Imbrea din Nicorești a făcut prima profesiune religioasă, fiind însoțită de surorile Adriana Budău din Stufu și Anca-Mihaela Ciobănică din Răducăneni, care au reînnoit voturile pentru un an, și de sr. Mihaela Farcaș din Focuri, care a reînnoit voturile pentru trei ani.

"În ziua în care sfânta Fecioară Maria răspunde planului lui Dumnezeu Tatăl cu toată disponibilitatea, în aceeași zi îi ofer și eu răspunsul meu prin care mă încredințez în mâinile lui, precum lutul în mâinile olarului, pentru a realiza opera la care el m-a chemat", este gândul pe care l-a exprimat una dintre surorile sus menționate pentru a descrie emoția și bucuria pe care au simțit-o cele patru surori și întreg institutul în sărbătoare.

A fost un moment așteptat mai ales de sora care a făcut prima profesiune religioasă după un parcurs de trei ani de formare (postulandat și noviciat), timp în care a aprofundat carisma, spiritualitatea și misiunea institutului și a cunoscut modul de viață al surorilor. La acest moment, noile surori au fost pregătite prin cinci zile de exerciții spirituale, în perioada 20-24 martie 2009, ținute de pr. Marius Vătămănelu, vice-provincial OFMConv, la casa surorilor SCMP de la Slănic Moldova.

Părintele le-a vorbit despre om, ca bucuria lui Dumnezeu care cheamă unele persoane pentru a sta cu el și în comuniune cu ceilalți să fie mărturie despre Dumnezeu iubire, adică un Dumnezeu-Tată așa cum ni-l revelează Isus în Sfânta Scriptură și cum reiese din parabolele spuse de Isus și nu cum ni-l imaginăm noi. A scos în evidență bucuria de a sta cu Isus și a trăi pentru Isus și despre bucuria și împlinirea vieții consacrate.

La ceremonia profesiunii religioase au fost prezenți PS Petru Gherghel, fondatorul institutului, sr. Valeria Doboș, superioara generală a institutului, un număr mare de preoți și călugări și foarte multe surori din institut și din alte institute religioase, părinții, rudele și prietenii surorilor care au făcut profesiunea.

La sfârșitul exercițiilor spirituale, într-un cadru restrâns, la Slănic-Moldova, a avut loc intrarea în postulandat a celor două aspirante: Magda Jitaru din Faraoani și Bianca Rotaru din Nicorești, și intrarea în noviciat a celor două postulante: Brigita Sabina Brandiu din Săbăoani și Ionela Monica Imbrea din Tuta. Ca semn distinctiv au primit crucea de postulante, respectiv crucea de novice și voalul alb, din mâna sr. Valeria Doboș, superioara generală, ca un semn de angajare în descoperirea vieții consacrate și a cunoașterii modului concret de trăire al surorilor din institut, în urmarea lui Cristos, care spune "Veniți și vedeți" și ne cheamă și ne învață cum să stăm cu el în rugăciune ca să putem să-l facem cunoscut pe el în misiune.

Noile candidate și surori au fost susținute de căldura surorilor din institut, de cei din familie care au fost prezenți, precum și de celelalte surori. În încheierea celebrării sfintei Liturghii, surorile care au făcut profesiunea au cântat "Magnificat" ca mulțumire pentru darul primit.

A fost o sărbătoare care a umplut sufletele de bucurie și speranță că Dumnezeu - iubire mai cheamă și azi persoane care să-l urmeze mai îndeaproape pe Isus și să stea cu el spunând un simplu și hotărât da.

Despre eveniment: www.sfantacrucebacau.ro

A consemnat sr. Claudia Dămoc (SCMP)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 martie: Bacău "Sfânta Cruce": Prima profesiune și înnoirea voturilor în familia religioasă SCMP


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat