Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Zi de reculegere și reflecție pentru tineri

Tineri din diferite parohii au participat sâmbătă, 28 februarie 2009, mulți pentru prima oară, la ziua de reculegere ce a avut loc la Oratoriul "Maria Bambina" din Bacău, zi animată de sr. Silvia și de pr. Vasile Petrișor.

Tema propusă a fost "Ce căutați?". Pare o simplă întrebare, la prima vedere... însă este o întrebare mai mult decât existențială, pe care ar trebui să ne-o adresăm cu toții, cât mai des.

Ziua a început cu un joc de cunoaștere, cum era și normal... doar că și acesta, ca și celelalte activități ale zilei, a fost special. Jocul se numea "valiza". În această valiză erau așezate diferite obiecte, din care a trebuit să alegem unul care ne reprezintă! Așa ne-a fost mai ușor să vorbim despre noi în fața a 43 de persoane.

Am continuat cu discuțiile la grupuri mici, care, pentru mine cel puțin, au constituit cea mai minunată parte! Pr. Vasile ne-a propus niște întrebări asupra cărora să medităm pentru a ne ajuta să ne cunoaștem mai bine: "Voi ce căutați? De ce căutați? Pe cine căutați? A existat un al zecelea ceas în viața voastră în care l-ați întâlnit pe Isus, întâlnire care să vă schimbe radical viața? Dacă l-ați cunoscut pe Isus, l-ați făcut cunoscut și celorlalți, așa cum au făcut cei dintâi apostoli?".

Discuțiile de la grup au fost mai deschise decât îmi imaginam. Fiecare ne-am spus, poate, cea mai importantă părticică a vieții noastre, fără nici o jenă, ba chiar eram fericiți! Sunt sigură că mulți nu se gândesc prea des la lucrurile acestea sau nu se gândesc chiar deloc, cu toate că fără răspunsul acestor întrebări viața noastră rămâne lipsită de direcție.

Concluziile zilei le-am reprezentat printr-o scenetă, spot publicitar, muzical sau altele. A fost cel mai distractiv moment al zile.

Ziua s-a încheiat cu adorația euharistică în capela surorilor care ne-au primit cu drag.

S-a simțit că a fost o zi reușită, în care fiecare a cunoscut o părticică din sufletul său, pentru că intențiile, mulțumirile, dorințele și toate rugăciunile au fost ca un ecou, timp de câteva minute.

Să încercăm să ne adresăm întrebarea aceasta cât mai des și cu cât mai multă seriozitate: "Ce căutăm?".

"Doamne, Isuse, ucenicilor lui Ioan care au dorit să cunoască în mod intim profunzimea experienței tale, le-ai permis să vină, să vadă unde locuiești și să rămână cu tine.

Fă-ne și pe noi să parcurgem drumul care conduce spre tine, să admirăm lumina care luminează întunericul nostru și să facem o experiență autentică de tine și de iubirea ta.

Fă-ne capabili să putem vesti tuturor: «L-am găsit pe Domnul!» așa încât să putem conduce și pe alții la tine, singurul mare bine pentru viața noastră".

Bianca Procopie


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat