Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Curs de formare pentru tinerii din Acțiunea Catolică

La Mănăstirea "Don Orione" din Iași a avut loc sâmbătă, 21 februarie 2009, ziua de formare pentru tinerii din Acțiunea Catolică din zona Iași, a doua întâlnire din seria cursurilor de formare pe zone.

La această activitate au participat 74 de tineri, membri ai Acțiunii Catolice zona Iași, din parohiile: Iași "Sf. Tereza", Iași "Adormirea Maicii Domnului", Horlești, Huși, Pașcani, Poiana Micului, Răducăneni, Siret și Tomești.

Urmând schema comună de program propusă la nivelul celor trei zone de activitate AC (Roman, Bacău, Iași), prin activitățile de dimineață s-a urmărit o cunoaștere mai profundă a tinerilor între ei și a activităților desfășurate în parohiile în care activează aceștia.

După jocurile de cunoaștere și o scurtă recapitulare a cursului similar din luna noiembrie, au avut loc discuțiile în grupuri mici, prin care s-au evidențiat principalele caracteristici ale membrilor grupului parohial de Acțiune Catolică, trăsături care ne oferă entuziasmul de a fi apostoli și nu doar admiratori ai lui Cristos. Deoarece în timpul discuțiilor în grupuri tinerii au fost obiectivi, s-a putut verifica care sunt liniile pe care fiecare dintre cei prezenți trebuie să le perfecționeze pentru a fi modele de tineri entuziaști, cu un stil de viață plăcut Domnului, și s-au propus soluții pentru diferite situații conflictuale cu care se confruntă în parohii.

În centrul zilei a stat sfânta Liturghie concelebrată de asistenții spirituali prezenți: pr. Felix Roca (asistent spiritual general AC), pr. Edi Patrașcu (asistent spiritual ACT zonele Iași și Roman), pr. Cristian Diac (vicar la Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași), pr. Pierangelo Ondei (superiorul Mănăstirii "Don Orione") și pr. Iosif Fechetă (din Congregația "Don Orione"). În cuvântul de învățătură, pornind de la "elogiul iubirii" (1Cor 13) proclamat în prima lectură, pr. Edi Patrașcu a subliniat cât este de important a dărui iubire, a fi iubire, a fi sare și a dărui lumină prin exemplul personal dat celor din jurul nostru.

A urmat prânzul, după care fiecare grup a evidențiat, prin jocuri de rol, importanța întrunirii tuturor caracteristicilor membrilor unui grup parohial AC.

Întreaga zi a fost un moment de comuniune, împărtășire și prietenie și s-a încheiat puțin după ora 15.00, după rugăciunea de angajare personală și mulțumire lui Dumnezeu pentru planul lui cu fiecare dintre noi.

Pentru tinerii din zona Roman, ziua de formare va avea loc sâmbătă, 28 februarie 2009, iar înscrierile pentru participarea la această întâlnire se fac la responsabilul zonal al sectorului tineri, Adriana Ianuș (tel. 0767/342000, e-mail: adriana.ianus@yahoo.com)

Iuliana Tofana și Daniela Chelaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 februarie: Iași: Curs de formare pentru tinerii din Acțiunea Catolică


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat