Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio VaticanCluj-Napoca: Nunțiul apostolic în vizită în Eparhia de Cluj-Gherla

Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla a primit, în perioada 19-22 februarie 2009, vizita cardinalului polonez Zenon Grocholewski, prefect al Congregației pentru Educația Catolică, și a arhiepiscopului Mons. Francisco-Javier Lozano, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova.

Prezența la Cluj a cardinalului Zenon Grocholewski este prilejuită de decernarea titlului de "Doctor Honoris Causa" de către Universitatea Babeș-Bolyai. Ceremonia s-a desfășurat vineri, 20 februarie 2009, la ora 12.00, în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai. În cadrul ceremoniei de decernare a titlului onorific, prof. dr. Andrei Marga, rectorul universității, a rostit cuvântul introductiv, după care a urmat "Laudatio", în prezentarea prof. Marton Jozsef și a PS Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, fiind de față și nunțiul apostolic în România, arhiepiscopul Francisco-Javier Lozano.

Este prima vizită a actualului nunțiu apostolic în Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla după numirea în funcția în decembrie 2007.

Cardinalul Zenon Grocholewski și nunțiul apostolic Javier Lozano au făcut un popas la Catedrala greco-catolică "Schimbarea la Față" în dimineața zilei de vineri, 20 februarie, iar în cursul după amiezii au vizitat Facultatea de Teologie Greco-Catolică și Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Evanghelistul", unde s-au întreținut cu preoții profesori și cu studenții, în mod deosebit cu tinerii care se pregătesc să devină preoți. Au vizitat sediul episcopal unde înalții oaspeți au fost primiți de către episcopul Florentin însoțit de consilierii eparhiali.

După întoarcerea la Roma a cardinalului Grocholewski, sâmbătă 21 februarie, nunțiul apostolic Javier Lozano a vizitat câteva obiective din cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla, între care capela "Sfântul Iosif" a catedralei în construcție din piața Cipariu, orfelinatul Surorilor Maicii Domnului, dar și biserica "Coborârea Spiritului Sfânt" a parohiei Mănăștur 1 Vest.

Duminică, 22 februarie, ora 10.30, în catedrala "Schimbarea la Față" din Cluj, a fost celebrată o sfântă Liturghie de către PS Florentin, în prezența ES Mons. Francisco-Javier Lozano.

Adaptare după Radio Vatican


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat