Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic

Episcopia Greco-Catolică de Maramureș - Baia Mare va organiza, în perioada 22-26 iulie 2009, la Baia Mare, Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic. Această întâlnire are tema "Un foc care aprinde alte focuri" și motoul "Pentru mine a trăi este Cristos" (Fil 1,21).

Cu acest prilej, în Baia Mare vor fi prezenți peste 2000 de tineri pelerini, reprezentanți ai tuturor episcopiilor catolice din România, împreună cu episcopii lor.

Principalul loc al manifestărilor va fi Câmpul Tineretului, în imediata apropiere a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară.

Pe parcursul celor cinci zile vor avea loc Liturghii, meditații, discuții pe diferite teme, conferințe, ateliere de creație, mese rotunde, concursuri de imnuri religioase, pelerinaje, programe artistice și vizite la obiective cultural-istorice.

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din România este o manifestare de tradiție ce se desfășoară începând din 1991, fiind organizată de comunitatea catolică de ambele rituri din țara noastră.

Totodată este o manifestare cu caracter ecumenic, la întâlnirile anterioare participând și tineri de alte confesiuni.

Detalii se pot găsi accesând situl oficial al INTC Baia Mare 2009: www.intc2009.com.

Prezența tinerilor din Dieceza de Iași la INTC Baia Mare 2009 este organizată de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor.

În după-amiezile din perioada acestui eveniment vor avea loc diferitele programe alternative. Acestea vor cuprinde: conferințe pe diferite teme, dezbateri, spectacole, vizionări filme, grupuri de discuții, etc. Cei care doresc să propună astfel de programe sunt rugați să anunțe acest lucru până la 25 februarie 2009 la datele de contact de mai jos.

Ordinele, congregațiile și institutele religioase, asociațiile și mișcările catolice se pot prezenta cu standuri de prezentare, expoziții, momente cultural-artistice, etc. Cei interesați sunt rugați să contacteze organizatorii INTC până la 15 martie 2009.

Pentru participanții din Dieceza de Iași informații se pot obține de la pr. Felix Roca (e-mail: pr.felixroca@gmail.com, tel. 0741/501481; 0769/288978)

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 47.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat