Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Părintele Petru Albert a împlinit 90 de ani

Fiecare aniversare a zilei de naștere este un moment unic pentru orice persoană, iar pentru un creștin sărbătoarea devine un prilej de adâncă recunoștință îndreptată spre Dumnezeu, autorul darului vieții. Cu acest sentiment învăluit de emoții firești, frații franciscani au trăit împreună cu părintele Petru Albert, la Galați, în ziua de 15 februarie 2009, sărbătorirea a 90 de ani de viață, dintre care cei mai mulți oferiți lui Dumnezeu, prin consacrarea la Preoție în Ordinul Fraților Minori Conventuali.

Părintele Petru a fost și a rămas un frate reprezentativ al Provinciei "Sf. Iosif" din România, un om de o cultură deosebită, pasionat de pătrunderea adevărurilor filozofice și teologice, înfocat predicator al cuvântului lui Dumnezeu, dedicat total angajamentelor profesiunii religioase și ministerului sacru al preoției, fapt pentru care a suferit în închisorile comuniste timp de mai mulți ani, fără a-și pierde credința și speranța în Dumnezeu.

După dobândirea libertății din decembrie 1989, părintele Petru s-a dedicat, trup și suflet, deschiderii seminariilor franciscane, mai întâi la Nisiporești, iar apoi la Roman, în care a lucrat mai mulți ani ca rector și profesor. Încheiată această misiune, a preluat activitatea de redactare a revistei "Mesagerul sfântului Anton" în limba română. Datorită vârstei, s-a retras în conventul din Galați, unde continuă să slujească poporul lui Dumnezeu.

Duminică, 15 februarie 2009, în biserica romano-catolică din Galați, părintele Petru a celebrat Liturghia de la ora 11.00, înconjurat de circa 20 de preoți, veniți să-l însoțească în acest moment de bucurie și sărbătoare.

Ministrul provincial, fr. Emilian Cătălin, a vorbit la predică despre importanța abandonării milostivirii lui Dumnezeu, și cinstirii pe care trebuie să o dăm celor care ne-au precedat în credință și mărturie, mulțumindu-i, în numele tuturor fraților franciscani părintelui Petru pentru toată munca depusă în cadrul provinciei.

În discursul final, părintele Petru a mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile cu care l-a copleșit timp de 90 de ani și celor prezenți pentru apropierea și dragostea lor.

Fr. Virgil Blaj, secretar provincial
După www.ofmconv.ro


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat