Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Curs de formare pentru tinerii din Acțiunea Catolică

La Casa părinților Salezieni din Bacău s-a desfășurat sâmbătă, 14 februarie 2009, cursul de formare pentru tinerii din Acțiunea Catolică din zona Bacău, întâlnire ce a deschis seria cursurilor care vor avea loc și în zonele Iași și Roman în perioada următoare.

La activitatea organizată de membrii consiliului diecezan AC, sector tineri, coordonați de pr. Edi Patrașcu (asistent spiritual ACT zonele Iași și Roman) și pr. Marius Sabău (asistent spiritual ACT zona Bacău), au răspuns invitației 150 de tineri, membri ai Acțiunii Catolice, din 21 de parohii din zonă.

Programul întâlnirii a fost dedicat, în mare parte, cunoașterii și interacțiunii tinerilor din diferitele parohii. După un joc de cunoaștere, a urmat o recapitulare a cursului similar din luna noiembrie, în cadrul căruia s-a discutat despre importanța alegerii bune în viață.

În grupuri mici s-au desfășurat atelierele de lucru, prin care s-a urmărit scoaterea în evidență a principalelor caracteristici ale membrilor grupului parohial de Acțiune Catolică, fără de care un grup nu poate exista, caracteristici ce ne ajută să fim discipoli și nu doar admiratori.

În centrul zilei a stat sfânta Liturghie concelebrată de asistenții spirituali prezenți: pr. Edi Patrașcu, pr. Marius Sabău, pr. Iosif Demeter, pr. Lucian Adam (vicar la Gioseni - Bacău) și pr. Paul Agu (vicar la Parohia "Fericitul Ieremia", Bacău). La sfânta Liturghie ne-au fost alături și responsabilii sectorului adulți care în aceeași zi au avut o întâlnire organizatorică de sector la Mărgineni.

După amiază s-au prezentat ideile principale care au reieșit în urma discuțiilor în grupuri mici și prin jocuri de rol s-a evidențiat importanța întrunirii tuturor caracteristicilor membrilor unui grup parohial AC.

Mulțumim părinților parohi care au încurajat participarea tinerilor din Acțiunea Catolică la această întâlnire care are menirea să pună în practica ceea ce a spus și Sf. Părinte Papa Benedict XVI: "Încurajez Acțiunea Catolică să aprofundeze tot mai mult angajarea formativă, pentru ca membrii ei să crească în sfințenia vieții și în comuniunea eclezială și să fie martori credibili ai lui Cristos cel înviat, speranță a umanității".

De asemenea adresăm mulțumiri părinților salezieni care de fiecare dată și-au dovedit disponibilitatea față de tineri și, deci, față de activitățile Acțiunii Catolice atât la nivel zonal cât și diecezan.

Pentru zonele Iași și Roman cursurile de formare vor avea loc sâmbătă, 21 februarie, respectiv 28 februarie, iar înscrierile pentru participarea la aceste cursuri se fac la responsabilul zonal al sectorului tineri din zona respectivă.
 
 
 

Daniela Chelaru


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat