Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cluj-Napoca: Seminar de formare pentru asistenții spirituali ai AC

Federația Acțiunea Catolică din România (ACRO) organizează în perioada 2-5 februarie 2009, la Centrul Spiritual "Manresa" din Cluj-Napoca, un seminar destinat asistenților spirituali cu tema "Rolul asistentului spiritual în Acțiunea Catolică" având ca moto "Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit ca să mergeți și să aduceți rod, iar rodul vostru să rămână" (Ioan 15,16).

Seminarul este adresat unui număr de peste cincizeci de participanți: asistenților spirituali ai Acțiunii Catolice din diecezele și eparhiile unde aceasta este prezentă, echipelor naționale ale ACRO, dar și altor invitați din țară și străinătate, dorindu-se a fi o ocazie de aprofundare a misiunii de asistent spiritual al Acțiunii Catolice și a colaborării cu laicii.

Acțiunea Catolică "Sfântul Iosi" din Dieceza de Iași participă cu o delegație formată din 15 persoane, asistenți spirituali ai asociației, dar și laici responsabili la nivel diecezan sau național. Persoanele care vor fi prezente din Dieceza de Iași sunt: pr. Felix Roca, pr. Florin Sescu, pr. Iosif Dămătăr, pr. Marius Sabău, pr. Edi Patrașcu, pr. Petrică Tamaș, pr. Cornel Gabor, Anca Lucaci, Adriana Ianuș, Ana Pertrina, Farțade Bernadeta, Viorica Spătaru, Gheorghe Cochior, Ana Broșteanu. Va participa de asemenea la Cluj și pr. Mihai Bălan din Republica Moldova.

Invitați speciali vor fi Excelența sa Mons. Domenico Sigalini, episcop romano-catolic de Palestrina, totodată asistent ecleziastic al Forumului Internațional al Acțiunii Catolice și asistent spiritual general al Acțiunii Catolice Italiene și Maria Grazia Tibaldi, secretară a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice.

Programul evenimentului a început cu o sfântă Liturghie de deschidere celebrată în rit bizantin în seara zilei de 2 februarie.

În cea de-a doua zi, pr. Felix Roca, asistent spiritual general al ACRO, va prezenta Acțiunea Catolică, iar Oana Tuduce, președinte al ACRO, va prezenta Acțiunea Catolică din România. După-amiază cei doi vor prezenta proiectul formativ "Voi sunteți prietenii mei" lansat de ACRO în 2008, prezentare care va fi urmată de ateliere de lucru.

Miercuri, 4 februarie 2009, Excelența sa Mons. Domenico Sigalini va susține conferința cu titlul "Rolul asistentului spiritual în Acțiunea Catolică". În aceeași zi va avea loc o masă rotundă cu tema "Misiunea Acțiunii Catolice în Biserica din România" la care vor participa PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, responsabil cu laici în Conferința Episcopilor Catolici din România, PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Petru Gherghel, episcop romano-catolic de Iași, PS Ioan Șiseștean, episcop greco-catolic de Maramureș și PS Cornel Damian, episcop romano catolic auxiliar de București.

Ziua va continua, după cea de-a doua parte a conferinței, cu ateliere de lucru.

Seminarul se va încheia joi, 5 februarie 2009, cu o sesiune despre perspectivele Acțiunii Catolice din România susținută de președintele ACRO și cu sfânta Liturghie de mulțumire.

*

Despre Acțiunea Catolică din România

Acțiunea Catolică din România (ACRO) este o federație care are ca scop, conform statutului, reunirea formelor asociative de acțiune catolică, în vederea realizării apostolatului laic al Bisericii Catolice de ambele rituri din România. Prin activitățile sale, Acțiunea Catolică din România își propune să promoveze comunicarea și colaborarea între asociațiile membre, să colaboreze cu alte forme asociative cu obiective compatibile, să fie reprezentată la nivel național și internațional precum și în relațiile cu ierarhia Bisericii Catolice din România.

Fac parte din Acțiunea Catolică din România următoarele asociații membre:

  • Acțiunea Catolică "Sf. Iosif" - Dieceza Romano-Catolică de Iași

  • Asociația Generală a Românilor Uniți - AGRU național - Arhiepiscopia Majora Greco-Catolică de Făgăraș și Alba Iulia

  • Asociația Tineretului Român Unit- ASTRU Blaj - Arhieparhia Greco-Catolică de Făgăraș și Alba Iulia

  • Asociația Tineretului Român Unit - ASTRU Cluj - Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla

  • Asociația Tineretului Român Unit - ASTRU Oradea - Eparhia Greco-Catolică de Oradea

  • Asociații în curs de aderare:

  • ASTRU eparhial Lugoj - Eparhia Greco-Catolica de Lugoj

Persoană de contact:
Codruța Fernea

secretar Acțiunea Catolică din România
Str. General Magheru, nr. 38/29,
jud. Bihor,
410048-Oradea,
Telefon: 0744/164669
Email: secretar@actiuneacatolica.ro
e-mail: acro@actiuneacatolica.ro
www.actiuneacatolica.ro


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat