Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna februarie

Pe prima copertă a celui de-al treilea număr de iarnă al revistei "Lumina creștinului", pe luna februarie 2009, anul XX, nr. 2 (230) avem afișul de la Cea de-a VI-a Întâlnire Mondială a Familiilor ce s-a desfășurat în Mexic.

În pagina 2 continuă seria reflecțiilor dedicate apostolului Paul, ajunsă la partea a XVIII-a. Tradiționalul mesaj terezian poate fi găsit la aceeași pagină.

La paginile 3-4 poate fi citit mesajul PS Gherghel, ocazionat de celebrarea Zilei Mondiale a persoanelor Consacrate. În cadrul acestui mesaj PS Petru evidențiază rolul aparte al trăirii ca persoană consacrată, amintind pe scurt și de diversele documente apărute în acest sens. Datele statistice privind numărul actual al persoanelor consacrate din lumea întreagă și din Dieceza de Iași, precum și istoria nașterii Zilei Mondiale a Persoanelor Consacrate pot fi găsite la pagina 4.

Prezentarea pe larg a Celei de-a VI-a Întâlniri Mondiale a Familiilor, desfășurată anul acesta în Mexic, ca și mărturiile unora dintre familiile participante la acest eveniment sunt tematica paginilor 5-6.

În paginile 7-8 poate fi citit o parte din interviul acordat de cardinalul Ennio Antonelli, președinte al Consiliului Pontifical pentru Familie, interviu prilejuit de Întâlnirea Mondială a Familiilor. Tot la pagina 8 sunt prezentate și semnificațiile emblemei acestei întâlniri.

"Să fie una..." este titlul articolului de la pagina 9, care prezintă parcursul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, desfășurată în perioada 18-25 ianuarie. Tot la pagina 9 avem și articolul dedicat Zilei Mondiale a Bolnavului care este celebrată la nivel mondial la 11 februarie, iar în Dieceza de Iași la 13 mai.

La pagina 10 poate fi găsită prezentarea viitorului episcop de Oradea, Mons. László Böcskei. Rubricile "E bine de știut" și "Știați că?" pot fi aflate de asemeni la pagina 10.

Prezentarea vieții pr. Gheorghe Vameșiu, victimă a regimului comunist poate fi găsită la pagina 11.

Rubrica "Mesajul Sfinților" de la pagina 12 ni-l prezintă pe sfântul Policarp, episcop de Smirna și martir, comemorat de Biserică la 23 februarie.

Reflecția de la pagina 13, dedicată apostolului Paul, ne vorbește despre unul din cele mai cunoscute imnuri cristologice din scrierile pauline.

La pagina 14 poate fi găsit articolul dedicat familiilor.

Paginile 15-16, dedicate celor mici continuă cu răspunsurile acestora referitoare la personajele din Biblie și cu un fragment din "Istoria sacră".

Pagina 17, închinată tinerilor, tratează despre păcatul mândriei și implicațiile sale.

Schimbul de experiență a unui grup de tineri din Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași cu câțiva tineri din Parohia "Divina Providență" (Republica Moldova) este prezentat pe larg la paginile 18-19. Tot la pagina 19 poate fi găsită și rubrica "Tablete spirituale".

Câteva impresii ale celor trei tineri laici misionari în Kenya pot fi citite la pagina 20.

Multiple date despre evenimentele petrecute în lume și în dieceza de Iași puteți afla la paginile 21-23.

La pagina 24 poate fi găsit un articol cu un caracter juridic.

Poșta redacției vine cu noi răspunsuri la paginile 25-26.

Rebusul și criptograma pot fi găsite la pagina 27.

Pe ultima copertă a revistei se găsesc diverse imagini cu evenimente petrecute în Dieceza de Iași și nu numai în lunile decembrie și ianuarie.

O serie de alte articole pot fi citite și pe sit la secțiunea "Bibliotecă/Publicații".

Vă dorim lectură plăcută!

Liviu Crișmaru

 


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat