Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Canal dedicat papei pe YouTube

Pr. Federico Lombardi, directorul Radio Vatican, a vorbit vineri, 23 ianuarie 2009, despre lansarea noului canal dedicat Vaticanului pe situl YouTube.com, la adresa http://www.youtube.com/vatican, pentru a prezenta mai rapid în mediul online învățătura Sfântului Părinte, prin înregistrări video ale discursurilor și aparițiilor sale în public.

Sunt de ajuns câteva clicuri ale mausului și între milioanele de servicii video care aglomerează enormul sit YouTube și avem la dispoziție începând de vineri, 23 ianuarie, informația vaticană produsă zilnic de emițătoarele Sfântului Scaun. Totul cu acele caracteristici de interactivitate care au făcut extraordinar de popular, mai ales în rândul tinerilor, situl www.youtube.com, întemeiat în 2005, proprietate Google.

Deoarece multe persoane în lume doresc să poată afla mai multe despre ceea ce gândește papa, despre ceea ce propune Biserica Romano-Catolică referitor la problemele lumii de azi, de acum va fi mai ușor cu noul canal vatican pe YouTube, care este - pentru început - în engleză, spaniolă, germană și italiană.

Centrul de Televiziune Vaticană și Radio Vatican de mai bine de un an produc zilnic știri video despre activitatea papei și evenimente din Vatican. Acum sunt pregătiți să facă acest salt "în arena globală", pentru a pune materialele lor la dispoziția persoanelor din toate țările, de orice orientare religioasă și ideologică, care au interes față de ceea ce spune papa și Biserica Catolică.

Din pagina inițială a canalului - http://www.youtube.com/vatican - prin intermediul diferitelor "link"-uri vor putea fi perfecționate informații, vor putea fi consultate texte complete și comentarii, așa încât să poate fi contextualizate scurtele informații conținute în știrile video.

Prin intermediul modalităților interactive specifice pentru "You Tube" vor putea fi trimise mesaje și comentarii și vor putea fi împărtășite cu prietenii știrile video cele mai interesante. Așadar, propunerea vaticană se înscrie într-un climat de dialog, de deschidere spre o comunicare în toate direcțiile.

(Adaptare după Radio Vatican)


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat