Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Expoziție de desen, pictură și fotografie "Mobilitate în iarnă"

Biroul de Asistență și Consiliere pentru persoane cu Handicap (BACH) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, în colaborare cu Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă" Iași, a organizat expoziția de desen, pictură și fotografie "Mobilitate în iarnă", la 20 ianuarie 2009, ora 12.00, la Galeriile de Artă "Octav Băncilă". Proiectul a urmărit creșterea gradului de conștientizare a comunității față de aptitudinile persoanelor cu dizabilități.

La eveniment au participat cadrele didactice, elevii claselor V-VIII din cadrul Colegiului de Artă "Octav Băncilă", persoanele cu dizabilități implicate în proiect, reprezentanți ai mass-media, ai organizației "Centrul Diecezan Caritas Iași" și alți iubitorii de artă.

Au fost expuse spre vânzare un număr de aproximativ 70 lucrări de desen și 30 de pictură realizate de elevii claselor V-VIII ai Colegiului de Artă "Octav Băncilă", coordonați de doamna profesor Oana Manea. De asemenea, au fost prezentate 20 de fotografii realizate de trei persoane cu dizabilități (Vasile Borcan, Ciprian Vizitiu și Bogdan Proca). Lucrările expuse reprezintă fie perspectiva cromatică a micilor artiști cu privire la mobilitatea persoanelor cu și fără dizabilități în timp de iarnă, fie imagini din natură surprinse de persoanele cu dizabilități.

În cadrul vernisajului realizat de domnul profesor Dumitru Cristescu și domnul Ionuț Ignat, s-a realizat o paralelă între dimensiunile de cromatică picturală și fotografică, arătându-se în același timp modul în care arta unește oamenii și dizolvă barierele existente în societate.

Chiar dacă își petrec viața imobilizați într-un fotoliu rulant, acești tineri reușesc să ducă o viață normală și reușesc să impresioneze prin talentul lor, iar prin curajul lor de a participa la această expoziție ne dovedesc încă o dată că ei într-adevăr pot și vor să fie utili societății și nu să fie catalogați uneori ca o povară.

Expoziția va rămâne deschisă la Galeriile de Artă "Octav Băncilă" până la 30 ianuarie 2008.

Constantin Macovei, voluntar BACH Iași


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat