Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Temele următoarelor Zile Mondiale ale Tineretului

Sfântul Părinte a stabilit temele pentru următoarele Zile Mondiale ale Tineretului propunând un itinerar spiritual pentru tineri și pentru cei care își dedică viața formării acestora.

Pentru Cea de-a XXIV Zi Mondială a Tineretului, ce se va celebra în 2009, tema oferită este: "Ne-am pus speranța în Dumnezeul cel viu" (1Tim 4,10). Următoarea Zi Mondială a Tineretului, din anul 2010, va avea tema: "Învățătorule bun, ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?" (Mc 10,17). În anul 2011, Cea de-a XXVI Zi Mondială a Tineretului va avea tema: "Înrădăcinați și zidiți în Cristos, întăriți în credință" (cf. Col 2,7).

Itinerarul pornește de la tema speranței, care trebuie să anime viața fiecărui tânăr creștin, deoarece aceasta are la bază legătura cu Dumnezeul care iubește viața și care l-a trimis pe Fiul său pentru ca noi să avem viață din belșug.

Tânărul creștin animat de această speranță își trăiește viața pământească având permanent în vedere că este chemat la viața veșnică, pe care trebuie să o caute în toate acțiunile sale. Cristos arată drumul spre viața veșnică și oferă ajutorul pentru ca aceasta să fie câștigată.

Tânărul care are mereu în vedere că nu trebuie să se oprească la ceea ce este trecător și că este chemat la viața veșnică trebuie să își întemeieze întreaga viață în Cristos și să își construiască fiecare aspect al existenței pornind de la credință.

În anul 2009, Ziua Mondială a Tineretului se va celebra în Dieceza de Iași la nivel parohial, așa cum este obiceiul, în Duminica Floriilor (5 aprilie). La nivel diecezan, Ziua Tineretului va avea loc la începutul lunii mai la Nisiporești.

Tot în anul 2009 va avea loc și Întâlnirea Tineretului Catolic din România, ce se va desfășura la Baia Mare în perioada 22-26 iulie.

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat