Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vatican: Inaugurarea bradului de Crăciun

Un brad roșu, în vârstă de 120 de ani, înalte de 33 metri și provenind dintr-o zonă împădurită a Austriei Inferioare. Este pomul de Crăciun inaugurat sâmbătă, 13 decembrie 2008, seara, în Piața Sfântul Petru din Vatican. Împreună cu arborele secular au fost dăruite și circa 40 de exemplare mai mici care, în timpul sărbătorilor Crăciunului, vor împodobi unele ambiente vaticane. După sărbători, lemnul bradului din Piața "Sfântul Petru" va fi folosit pentru a confecționa jucării și obiecte pentru copii.

Filip, un copil din corul orășelului austriac Altenburg, a aprins cele peste 2000 de becuri care luminează marele brad de Crăciun dăruit papei de către Austria. "Iluminarea acestui pom - a explicat Mons. Klaus Küng, episcop de Sankt Pölten - va purta lumină și în întunericul lumii; chiar dacă trăim momente dificile este important, deoarece ne unește și luminează inima noastră și ne dă puterea de a merge înainte".

La ceremonie era prezent și cardinalul Giovanni Lajolo, președinte al guvernatoratului care, vorbind în germană, a spus: "Este a patra oară când Austria dăruiește orașului Roma un pom și acest pom reprezintă devoțiunea poporului din Austria Inferioară pentru papa și pentru Biserică. Și pontiful însuși poate admira de la ferestrele sale frumusețea acestui brad. Dar noi am vrea ca toți pelerinii, care vin aici în Piața «Sfântul Petru», să poată purta în inima lor, întorcându-se la ocupațiile vieții de fiecare zi, o licărire de speranță. Lumina pe care acest pom o va răspândi în jurul său, să fie pentru toți semnul acelei lumini pe care Domnul a venit să o aprindă în lume, pentru ca toți oamenii să se poată recunoaște fii ai săi și frați între ei spre a colabora împreună la construirea încă de acum a unei civilizații mai drepte și adevărate".

La inaugurare erau prezenți peste 850 de pelerini, printre care și preotul Iosif Mareș, paroh la biserica sanctuar din Vestenthal, Dieceza St. Pölten, din Austria, dar fiind originar din Dieceza de Iași, din localitatea Faraoani; au fost însoțiți de Erwin Pröll, guvernatorul Austriei Inferioare, care a amintit cum pomul respectiv, simbol de viață și forță a naturii, vrea să reprezinte tocmai puterea de credință a austriecilor. În același timp, având o vârstă așa de mare, vrea să povestească o parte din istoria lor cu urcușuri și coborâri, dar mereu impregnate de principii creștine.

Adaptare după Radio Vatican


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat