Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Adeziune la Acțiunea Catolică

Cu dorința de a fi adevărați discipoli ai lui Cristos și nu doar admiratori, duminică, 7 decembrie 2008, 26 de tineri din Parohia Pildești și-au exprimat angajamentul de a participa într-un mod responsabil la misiunea Bisericii, prin adeziunea la Acțiunea Catolică.

Cu o zi înainte, 6 decembrie, tinerii au participat la o zi de reculegere împreună cu pr. Iulian Farțade și fr. Vicențiu Ghiurca (FSC).

Pregătirea pentru adeziunea la AC a început după Adunarea Generală (18 octombrie) care a deschis anul asociativ 2008-2009 și a constat într-o pregătire spirituală adecvată și aprofundarea notelor caracteristice ale Acțiunii Catolice.

Sfânta Liturghie în cadrul căreia a avut loc declararea disponibilității tinerilor a fost celebrată de pr. paroh Ioan Jicmon care i-a îndemnat pe toți să se străduiască să dea viață cuvintelor pe care le-au rostit în fața lui Dumnezeu și a comunității întregi.

Tinerii au animat cântarea, au proclamat lecturile și intențiile de la rugăciunea credincioșilor și au oferit darurile la momentul ofertoriului. Momentul culminant din cadrul sfintei Liturghii a fost după predică, atunci când tinerii s-au aliniat în fața altarului și, rostindu-și fiecare numele în fața părintelui paroh, au primit cravata, ca semn al adeziunii la Acțiunea Catolică. Prin acest gest, tinerii au exprimat răspunsul pozitiv în a parcurge cu fidelitate, deschiși spre toți ceilalți, etapele anului asociativ în curs atât la nivel parohial, cât și la nivel diecezan și doresc să maturizeze darul de a fi în Biserică laici responsabili ai Acțiunii Catolice.

Acțiunea Catolică din Parohia Pildești a luat ființă în 1993, la un an de la apariția ei în Dieceza de Iași, intrând în cel de-al 16-lea an de existență.

Ne încredințăm bunului Dumnezeu pentru a putea valorifica talanții pe care ni i-a dăruit fiecăruia și astfel să fim cu adevărat sare și lumină pentru cei din jurul nostru.

Florian Marcu


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat