Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pustiana: Depunerea adeziunii la Acțiunea Catolică

Un grup format din 53 de copii, 49 de tineri și 43 de adulți din Parohia Pustiana au depus adeziunea în cadrul AC în cea de-a doua duminică a Adventului.

Sfintele Liturghii, cea a copiilor de la ora 9, în care au depus adeziunea copiii, și cea solemnă a comunității, în care au depus adeziunea tinerii și adulții, au fost celebrate de părintele Augustin Benchea, parohul comunității, și de părintele Marius Sabău, vicar parohial și asistent spiritual al tinerilor AC din zona Bacău.

Copii, tinerii și adulții s-au pregătit intens timp de trei zile în vederea acestui moment deosebit din viața lor și a comunității din care fac parte.

În prima zi a fost alături de noi să ne încurajeze și să ne îndrume prin cuvintele alese cu grijă părintele Iosif Dămătăr, paroh de Mărgineni și asistent spiritual al adulților din AC în dieceza de Iași. Părintele Iosif Dămătăr a accentuat în mod deosebit modul în care noi cei din cadrul AC ar trebui să ne implicăm în cele patru laturi ale AC: liturgică, formativă, caritativă și cultural-recreativă. De asemenea, ne-a încurajat să luptăm pentru a face binele, să fim purtători de pace și speranță și să nu abandonăm niciodată crucea, căci fără ea nu putem fi niciodată fericiți.

În cea de-a doua zi cel care ne-a călăuzit și ne-a făcut să conștientizăm rolul nostru în AC și în Biserică a fost părintele Marius Sabău. Părintele Marius, făcând trimitere la motoul AC de anul acesta, a subliniat care este sensul autentic al cuvintelor a fi discipol, ce înseamnă cu adevărat să ieșim din anonimat pentru a fi în cadrul AC nu doar admiratori, ci discipoli. De asemenea, ne-a invitat să mărturisim cu mult curaj credința catolică, să ne străduim cu toate puterile și cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție să răspândim învățătura lui Cristos și a Bisericii, pentru a duce la cât mai mulți mesajul evanghelic al iubirii. Iubire care presupune întotdeauna acceptarea altuia, deschiderea spre altul.

În cea de-a treia zi ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a părintelui Lucian Adam, vicar de Gioseni, care ne-a atenționat să nu ne mulțumim doar cu o prezență fizică în cadrul AC, ci să venim în ajutor tuturor, punând la dispoziția celor de lângă noi tot talentul de care dispunem, toți talanții pe care Dumnezeu ni i-a oferit în dar. Însă, ceea ce este poate cel mai important, părintele ne-a invitat să punem ca și fundament al tuturor acțiunile noastre rugăciunea, să nu ezităm să ne jertfim și să ne purtăm crucea din iubire față de Dumnezeu și față de aproapele.

Sfintele Liturghii au fost pregătite de membrii AC care au depus adeziunea. Ei s-au implicat în pregătirea cântecelor, în proclamarea lecturilor, în pregătirea rugăciunii credincioșilor pe care ei au rostit-o cu multă credință, pentru ei dar și pentru toți membrii AC din întreaga dieceză. De asemenea, ei au fost cei care i-au prezentat lui Isus darul lor la acest frumos eveniment.

La sfârșitul sfintelor Liturghii de adeziune, părintele paroh Augustin Benchea ne-a felicitat pentru da-ul nostru curajos și hotărât și ne-a încurajat pe toți ca aceste angajamente pe care le-am luat să le putem duce la îndeplinire cu responsabilitate, asigurându-ne de sprijinul său necondiționat. Ne dorim ca aceste angajamente pe care le-am luat să le putem îndeplini cu ajutorul sfântului Iosif, patronul AC, căruia îi mulțumim pentru această zi binecuvântată.

Ramona Laslău


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat