Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Colectă de Advent

Centrul Diecezan Caritas îndeamnă preoții parohi din Dieceza de Iași ca, în a doua duminică din Advent, 7 decembrie 2008, în cadrul Liturghiilor din comunitățile pe care le păstoresc, să facă o colectă specială pentru susținerea financiară a Centrului de Plasament "Sf. Iosif" din Iași și a Casei de copii "Sf. Maria" din Barați.

"...moșteniți împărăția care a fost pregătită pentru voi de la crearea lumii, căci am fost flămând și mi-ați dat să mănânc, am fost însetat și mi-ați dat să beau, am fost străin și m-ați primit, gol și m-ați îmbrăcat, bolnav și m-ați vizitat, am fost în închisoare și ați venit la mine!" (Mt 25,34-36).

Ne aflăm în atmosfera Adventului, timpul așteptării venirii Domnului în glorie. Este timpul de pregătire pentru acel eveniment când va fi instaurată definitiv dreptatea și se va împlini împărăția cerurilor vestită de el, împărăția iubirii și a vieții.

Într-o societate în care oamenii sunt ispitiți să trăiască într-o autosuficiență oarbă, mulți nu se mai gândesc la acea zi în care va fi împlinirea dreptății și a adevărului pentru toți aceia care astăzi sunt oprimați și chinuiți, pentru cei care suferă și care sunt cei mai nevinovați dintre noi, pentru cei care nu mai au glas să strige după ajutor. Și totuși, va veni acea zi și aceasta este vestea cea bună, este Evanghelia, cea care nu neagă istoria, nu condamnă omul, dar care vrea să schimbe fața acestei lumi.

Cu binecuvântarea Episcopiei Romano-Catolice Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași în numele beneficiarilor și a colaboratorilor vă mulțumește pentru toate eforturile pe care le-ați făcut pentru ca împreună cu toții, în numele lui Cristos Mântuitorul și a Evangheliei propovăduite de el să schimbăm fața acestei lumi. În acest sens vă invităm să includeți între rugăciunile și faptele de caritate specifice perioadei de Advent, și un ajutor pe care-l puteți oferi copiilor orfani. Cu acest gând, în a doua duminică a timpului de Advent (7 decembrie 2008) preoții parohi sunt îndemnații ca la Liturghiile din comunitățile pe care le păstoresc să facă o colectă specială pentru susținerea financiară a Centrului de Plasament "Sf. Iosif" din Iași și a Casei de copii "Sf. Maria" din Barați.

Fondurile colectate vor fi depuse în contul lei al Centrul Diecezan Caritas din Iași:

RO-36-BRDE-240-SV-0811-9112-400 deschis la BRD Iași,

sau direct la sediul Centrului Caritas din Iași (Str. Sărărie, 134, 700116-Iași, tel. 0232/210085, www.caritas-iasi.ro, e-mail: contact@caritas-iasi.ro


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat