Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Milano: Revelion românesc

Continuând tradiția inaugurată în 2007, o parte din românii prezenți la Milano și în hinterland, în jur de 60, au dorit și în 2008 să facă trecerea în noul an 2009 împreună, într-un cadru de sărbătoare care să le amintească de țară și de obiceiurile românești.

Petrecerea a avut loc în oratoriul Parohiei "Santi Gervaso e Protaso in Santa Maria Assunta" din Buccinasco-Milano. A început în jurul orei 21.00 și a luat sfârșit după ora 7.00 dimineața. Tocmai pentru că se presupunea că ora de sfârșit se va prelungi spre ore mai mici, în jurul orei 22.00 a fost celebrată sfânta Liturghie ca mulțumire pentru anul care se termina și ca cerere de binecuvântare pentru anul care urma să înceapă.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută toată noaptea de gastronomia și de muzica românească. A fost de asemenea pentru mulți dintre participanți ocazia de a învăța dansuri și hore românești din alte ținuturi decât cel de proveniență.

Oaspeții italieni din parohia gazdă, care se perindau pentru a-i saluta pe români - printre oaspeți numărându-se printre altele parohul comunității italiene, don Silvano Bonfanti, vicarul parohiei, don Marcello Brambilla și surorile care lucrează în parohie - au fost plăcut impresionați de ceea ce au văzut, unii dintre ei încercând și reușind chiar să danseze pe frumoasa muzică românească.

Ne bucurăm pentru faptul că și acest moment de sărbătoare a contribuit printre altele la creșterea comuniunii dintre noi, românii prezenți aici la Milano, și transmitem pe această cale celor dragi care sunt acasă urările de un nou an plin de bucurii și de binecuvântarea Domnului.

* * *

Amintim că la Milano, în fiecare duminică, la ora 12.00, se celebrează sfânta Liturghie în limba română pentru credincioșii catolici români care se află în Milano sau în împrejurimi. Înainte și după sfânta Liturghie sunt ocazii de spovezi în limba română.

Sfânta Liturghie se celebrează în biserica "Spirito Santo", care se află în Corsico, Piazza Europa, numărul 3.

La biserica "Spirito Santo" se poate ajunge în felul următor:

  • cu mașina: pe Tangențiala Vest, ieșirea Corsico, la al doilea semafor se face la dreapta;

  • cu mijloacele de transport în comun: cu metroul se coboară la stația Romolo MM2 și de aici se merge cu autobuzul 325 până la capăt de linie (clic aici pentru orarul autobuzului);

  • cu trenul: linia Milano - Vigevano - Alessandria, coborându-se la stația Corsico.

Responsabilul comunității este pr. Maricel Irinel Mititelu, care poate fi contactat la numerele de telefon: 0039/3334107653; 0039/3200136950; 0039/0248840875 sau la adresa de e-mail: mititelumarcel@yahoo.it.

Pr. Marcel Mititelu


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat