Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Focșani: Momente de bucurie

Vineri, 26 decembrie 2008, după sfânta Liturghie de la ora 11.00, comunitatea din Focșani a avut bucuria de a asculta un frumos concert de colinde susținut de corul "Pastorala" din Focșani.

Deja a devenit o tradiție ca, în zilele prilejuite de Nașterea Domnului nostru Isus Cristos, credincioșii catolici și toți cei doritori să aibă parte de o colindă susținută de către cei care alcătuiesc Corul "Pastorala".

Ei au interpretat colinde tradiționale cu care au reușit să sensibilizeze inimile credincioșilor pentru a fi în continuare în spiritul Crăciunului, printre acestea amintim: O, ce veste minunată; Plecarea magilor; Sus boieri nu mai dormiți; Sus la poarta raiului; Mărire întru cele înalte; Dă-ne gazdă colăcei; Moș Crăciun; O, brad frumos!

La sfârșitul concertului, părintele paroh Mihai Budău le-a mulțumit cântăreților și le-a transmis atât lor, cât și celor prezenți în biserică, ca sărbătoarea Crăciunului să fie un moment în care sufletele să se înalțe spre Dumnezeu, așa cum prin aceste cântece cei prezenți au fost încântați cu sunete mirifice. După concert cei din corul "Pastorala" au fost invitați la un moment de comuniune.

Îi mulțumim și pe această ocazie domnului dirijor Dumitru Săndulachi și coriștilor și le dorim să încânte în continuare urechile și inimile oamenilor de bunăvoință.

Corul "Pastorala" a fost înființat în anul 1977, în luna noiembrie, iar profesorul Dumitru Săndulachi încă de atunci îi animă și reușește să-i dirijeze. Au susținut numeroase concerte în țară, dar și în străinătate: în Germania, Franța și Republica Moldova. În cadrul comunității din Focșani au mai animat la anumite sărbători cântările la sfânta Liturghie.

Duminică, 28 decembrie 2008, credincioșii din filiala Garoafa, din cadrul Parohiei Focșani, au participat la un eveniment de întărire în credință. De sărbătoarea "Sfânta Familie: Isus, Maria și Iosif", în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, doi oameni care în urmă cu 50 de ani și-au spus "DA" unul altuia în fața sfântului altar au fost de acord să reînnoiască acel consimțământ. Este vorba de familia Fătu: Ștefan și Genoveva, care în urmă cu 50 de ani și-au exprimat dorința de a fi împreună în biserica de la Vizantea. Plini de emoție - chiar și după atâția ani - și având în jurul lor numeroase rude și prieteni și, desigur, pe cei din comunitate au reușit să mulțumească lui Dumnezeu că au fost împreună și la momentele de bucurie cât și la cele de suferință. Astfel am dorit ca prezența celor doi în fața sfântului altar să fie un moment de întărire pentru cei mai tineri, mai ales în această perioadă în care cuvântul de ordine este "criză". Dumnezeu să-i binecuvânteze!

Tuturor un sincer La Mulți Ani și bucuria să vă inunde sufletele!

Pr. Daniel-Nicu Butacu


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat