Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Exerciții spirituale pentru tineri

"Pe urmele sfântului Paul" - aceasta a fost tema zilelor de reculegere pentru tineri ținute la Casa "Maica Speranța" din Barticești în perioada 27-30 decembrie 2008, fiind coordonate de pr. Cornel Cadar.

Au participat 45 de tineri din mai multe localități: Barticești, Nisiporești, Tomești, Luizi-Călugăra, Adjudeni, Zăpodia, Poiana Negri, Boghicea etc.

Ei au fost însoțiți și ajutați de pr. Fernando Manni, sr. Cecilia Radavoi, Gabriela David și alte surori din Congregația "Slujitoarele Iubirii Milostive".

Zilele de reculegere s-au deschis printr-o introducere în tema fixată și o primă meditație. Apoi s-a celebrat sfânta Liturghie în biserica parohială. Seara a avut loc o oră de adorație.

Cu ajutorul imaginilor și a filmului "Sfântul Paul", duminică și luni (28-29 decembrie), participanții au privit spre viața și misiunea sfântului Paul, încercând să înțeleagă mai mult ce anume le spune tinerilor de azi apostolul neamurilor. Tinerii au fost invitați să-și vadă propria viață cu ajutorul evenimentului convertirii apostolului Paul, cu întrebările "Cine ești, Doamne?" și "Ce vrei să fac, Doamne?".

Cele patru grupuri mici în care au fost împărțiți participanții au cercetat cele mai frumoase texte din scrisorile apostolului și au răspuns la întrebări.

Liturghiile, adorația, răspunsurile la întrebările tinerilor, citirea textelor din Scriptură, rugăciunea Breviarului, rugăciunea particulară, tăcerea pentru interiorizare, cântarea, discuțiile în grupuri mici, impresiile generale, concursurile, jocurile etc. nu au lipsit din programul zilelor de reculegere de la Barticești.

Luni seara au fost concluziile generale, iar marți, 30 decembrie, participanții au mers pentru a face o experiență la Păstrăveni, un centru de îngrijire a 179 de copii și tineri cu nevoi speciale. Aici au cântat colinde și s-au rugat împreună cu tinerii și cu angajații de la Păstrăveni.

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto
 


lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat