Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Sărbătoarea familiilor

Cu ocazia sărbătorii "Sfintei Familii" din Nazaret, duminica, 28 decembrie 2008, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești s-a celebrat o Liturghie deosebită pentru familiile acestei comunități. Șase familii au mulțumit Domnului pentru harul de a fi împreună de 5, 10, 15 sau 20 de ani. Membrii acestor familii s-au implicat activ în trăirea acestei sfinte Liturghii: au citit lecturile, invocațiile de la rugăciunea credincioșilor și au prezentat diferite daruri semnificative la ofertoriu.

Părintele paroh, Anton Ioan, a insistat în omilie asupra mai multor valori ce defineau și definesc familia: iubirea intratrinitară ce trebuie să se reflecte în orice familie ca și fundament al adevăratei fericiri, credința în faptul că Dumnezeu are cu fiecare un plan care se prelungește în veșnicie, rugăciunea făcută în familie, participarea la sfintele sacramente ca și reînnoire a vieții harice necesare în tumultul atâtor provocări negative ce vin peste familiile creștine de astăzi, respectul reciproc, îndelunga răbdare, tăcerea, munca responsabilă, bunăvoința, toate aceste aspecte ce se regăseau și în sânul familiei din Nazaret: Maria, Iosif și Isus. Părintele Ioan nu a trecut cu privirea unele anomalii ce pot distruge familia: homosexualitatea, avortul, adulterul, lipsa participării împreună a membrilor familiei la sfintele și dumnezeieștile liturghii și chiar neglijarea unei bune comunicări între cei plecați în străinătate și cei rămași în țară.

În atmosfera de sărbătoare a familiei s-a încadrat foarte frumos ca și element de speranță și de împlinire a familiei Botezul unui copil al unei tinere familii.

Celebrarea s-a încheiat cu o binecuvântare specială și o mică sărbătoare de împărtășire a diferitelor momente frumoase sau dificile din viața lor. Toți la unison au mărturisit că numai Domnul singur le-a fost aproape chiar și atunci când s-au îndepărtat de el și ca Sfânta Familie a fost ca și un far călăuzitor.
 

Pr. Romeo Neculai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 decembrie 2008: Onești: Sărbătoarea familiilor


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat