Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Lupului: Bucurie și surpriză

Sâmbătă, 27 decembrie 2008, sărbătoarea Sfântul Ioan Apostolul, comunitatea catolică din Valea Lupului a avut parte, alături de multe alte bucurii, de una specială prilejuită de prezența între noi a episcopul auxiliar Aurel Percă. Excelența sa a participat cu noi la sfintele mistere celebrate în onoarea Domnului Isus care "venit pe pământ a făcut ca oamenii ce se lasă conduși de credință să devină sfinți așa cum este Sfântul Ioan apostolul".

Prezentarea evenimentelor importante din viața acestui mare sfânt i-au permis episcopului să scoată în evidență faptul că Dumnezeu este iubire și cu cât noi vom trăi mai mult în această iubire vom avea parte de binecuvântare, de bucurie și mai ales de prietenie cu Isus.

Comuniunea oferită de sărbătoare a primit o semnificație mai profundă prin participarea la sfânta Împărtășanie și prin legătura cu păstorul diecezei noastre, episcopul Petru, reprezentat de episcopul auxiliar. Preasfințitul Aurel ne-a încurajat, ne-a ajutat și, făcându-ne o minunată surpriză, ne-a comunicat faptul că s-a achiziționat un teren pentru construirea unei "mici biserici". Este un locaș mult așteptat de credincioșii ce participă acum înghesuiți la Liturghie. Sperăm să fie începutul unui locaș de cult în onoarea lui Dumnezeu, sprijinit de padre Pio și folositor pentru întâlnirea în Domnul a credincioșilor la celebrări.

Aplauzele care au apărut în mod spontan, rugăciunile ce le facem pentru episcopii noștri, micile daruri oferite la altar au fost doar mărunte simboluri ale unui "mulțumesc" spus lui Dumnezeu și păstorilor sufletești. Mai mult, intenția noastră a fost ca el să nu fie doar un cuvânt banal, ci o expresie cât mai profundă a recunoștinței, a iubirii și a angajării noastre de a corespunde ofertei și încrederii acordate.
 

Ing. Iulian Gabor


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat