Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: În drum spre lumină, colindând

Într-o atmosferă de bucurie, specifică sărbătorii Crăciunului, sâmbătă, 20 decembrie 2008, a avut loc la Bacău, în Parohia "Ss. Petru și Paul", un concert de colinde, organizat la inițiativa tinerilor AC din zona Bacău, concert preluat și de o televiziune locală din Bacău.

Tinerii AC din mai multe parohii, au căutat și au găsit, timp și loc pentru a se lăsa pătrunși încă o dată de minunea sărbătorii de Crăciun.

Prin programele pregătite, tinerii au reușit să facă o sărbătoare de suflet, căci au ales simplitatea, lăsând spațiu sufletesc pentru adevărata sărbătoare care este Nașterea Domnului - apropierea radicală din dragoste și cu dragoste a Domnului cum splendid scria Turoldo: "Dragoste ce te consumă, Doamne, și pe noi ne mântuiește".

A fost un adevărat popas sufletesc, în acest drum spre lumină, spre Cristos care vine în mijlocul nostru, unde bucuria s-a transformat în colindă și colinda în rugăciune, o rugăciune pornită din suflete tinere, pentru suflete tinere și pentru Cristos, care ne-a adunat din mai multe locuri așa cum odinioară i-a adunat din mai multe locuri pe magi și pe păstori la Nașterea sa, în Betleem.

La acest eveniment au fost prezente și au susținut un program de colinde parohiile: Onești, Pustiana, Târgu Ocna, Moinești, Mărgineni, Lilieci, Valea Seacă și Barați. De asemenea, au fost reprezentanți și din parohiile: Bacău - centru, Bacău "Fer. Ieremia", Valea Mare și Comănești. Unele dintre aceste parohii au fost însoțite la acest eveniment de către părinții parohi sau vicari.

Fiecare tânăr a putut oferi bucurie celor prezenți, căci bucurie înseamnă a oferi, a da din lumina ta pentru ai lumina pe cei de lângă tine și a-l face și pe cel de lângă tine să înțeleagă că bucuria izvorăște din conștiința că Dumnezeu ne iubește.

Mulțumim tuturor celor care sau implicat în organizarea acestui eveniment, responsabilului zonal ACT Gabriel Măriuț, secretarului zonal Alexandru Pricope, tuturor asistenților spirituali zonali și tuturor parohiilor prezente. O mulțumire specială părintelui Isidor Dâscă, decan, care ne-a pus la dispoziție pentru organizare subsolul bisericii, dar mai ales pentru prezența sa în mijlocul nostru și pentru cuvintele frumoase de încurajare și de felicitare. Mulțumim pentru colaborare responsabilei ACT la nivel diecezan, Dana Chelaru, și vicepreședintelui diecezan AC, Narcis Jitaru, care a și prezentat acest eveniment.

La sfârșitul celor două ore de program au urcat pe scenă și organizatorii, colaboratorii și preoții prezenți care au cântat împreună "O ce veste minunată".

Înainte de a se îndrepta spre parohiile lor, la sfârșitul acestui eveniment, pr. Marius Sabău, asistent spiritual zonal ACT, a înmânat diplome tuturor parohiilor participante ca un semn de recunoștință pentru implicarea lor în organizarea acestui eveniment. A urmat apoi o poză de grup și o mică recepție.

La final aș dori să redau câteva versuri ce-i aparțin lui J.A. Espinosa, care ar putea să ne stea la inimă în această perioadă.

"Pentru tine, Dumnezeul meu, umblu cântând,
bucuria de a fi martorul tău, Doamne.
Îmi ceri să cânt din toată inima;
dar eu nu știu cum să cânt mesajul tău de iubire.
Oamenii mă întreabă care este misiunea mea:
eu spun: sunt mărturisitor.
Cuvântul tău este focul care a ars gura mea;
buzele mele sunt flacără, iar vocea mea cenușă.
Îmi provoacă frică să-l proclam, dar tu îmi spui:
Nu te teme, eu sunt cu tine.
Cuvântul tău e o povară care a încovoiat spatele meu;
Mesajul tău este un cărbune aprins care a uscat gura mea.
Lasă-te aprins dacă vrei să luminezi;
nu te teme, eu sunt cu tine
".

Pr. Marius Sabău


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat