Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Misiuni populare

În Parohia Sagna s-au desfășurat zile de misiuni populare în perioada 18-20 decembrie 2008, fiind conduse de pr. Bișoc Daniel, paroh al comunității din Cotnari. Meditațiile au avut în vedere pregătirea spirituală pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.

Au trecut aproape patru ani de când am avut ultimele misiuni populare în comunitatea noastră. Am reflectat atunci asupra familiei creștine, ca dar făcut de Dumnezeu omului. El a stabilit ca omul să vină în lume într-o familie; a pecetluit acest legământ sacru cu un sigiliu divin.

Misiunile populare sunt un timp potrivit pentru revigorarea vieții creștine în familiile noastre, un timp propice pentru a lucra, mai profund ca de obicei, pentru a ne purifica și a primi sămânța cuvântului lui Dumnezeu în sufletul nostru; un timp al mântuirii și al harurilor bogate pentru fiecare creștin; întrucât misiunile sunt zile în care sufletul stă sub ploaia bogată a harurilor, a rugăciunii asidue, a învățăturii și a exemplelor bune, a cererii de iertare. Un timp de gândire, de trăire mai intensă a adevărurilor evanghelice, un timp de rugăciune mai arzătoare, un timp de convertire.

Scopul sfintelor misiuni a fost convertirea personală, familială și comunitară. Sfintele misiuni au îndemnat la o cercetare amănunțită a conștiinței, la niște hotărâri bune și statornice, la o spovadă bună, sinceră și plină de încredere. Isus și-a început activitatea publică zicând: "Timpul s-a împlinit. Împărăția lui Dumnezeu este aproape; convertiți-vă și credeți în evanghelie". În același timp, trăirea intensă a misiunilor populare a condus la un atașament mai mare față de sacramentul Euharistiei, căci Isus se oferă tuturor oamenilor ca hrană pentru viața veșnică, invitându-ne mereu: "Luați și mâncați..., acesta este trupul meu".

Credincioșii în aceste zile au avut ocazia de a-i acorda cu adevărat prioritate lui Dumnezeu, lăsând la o parte toate celelalte preocupări, putând descoperi astfel bunătatea și milostivirea lui Dumnezeu. La predici nu au lipsit nici referirile la situațiile concrete ale lumii în care trăim, la pericolele care ne pândesc, la falsele moduri în care se complac creștinii de astăzi, precum și la tentațiile care tind să-i seducă cu ușurință pe toți aceia care vor să trăiască și să mărturisească credința.

Pr. Claudiu Robu


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat