Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Întrunirea anuală a educatoarelor din Dieceza de Iași

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli a organizat, în ziua de 18 octombrie 2008, la Grădinița "Sfânta Maria" Rădăuți, județul Suceava, o întâlnire de analiză și programare comună. Tema consfătuirii a fost "O nouă programă - o nouă provocare", pregătită de educatoarea Carmen Nedelcu, expert școlar al Oficiului.

Părintele prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., a transmis salutul PS Petru Gherghel și a PS Aurel Percă și a prezentat pe scurt programul întrunirii.

Responsabilele din cele 17 de grădinițe confesionale ale Diecezei de Iași au prezentat rapoartele privind activitățile desfășurate în anul școlar 2007-2008, în care au fost menționate progrese importante în ceea ce privește formarea continuă și perfecționarea cadrelor didactice, realizări privind obținerea titularizării și depunerii dosarului ARACIP, precum și obținerea acreditării pentru Grădinița "Fericitul Ieremia" din Tomești, Iași, și Grădinița "Sfântul Paul" din Onești, Bacău.

În continuare, educ. Carmen Nedelcu a făcut precizări asupra noii programe cuprinse în Scrisoarea metodică și a prezentat pe scurt tema: "Managementul imaginii unității școlare - strategii și tehnici de creare a imaginii, marketingul serviciului educațional, sugerând educatoarelor modalități de popularizare a activităților din grădiniță". Au urmat propuneri privind organizarea activității metodico-științifice pe anul 2008-2009 (simpozion, curs de perfecționare, întâlniri ale responsabilelor de grădiniță).

Sr. Viviana Radu, responsabila Grădiniței "Surorile Providenței" din Iași, a invitat toate educatoarele să participe în grupuri de lucru la Simpozionul internațional cu tema "Formarea inimii", care va avea loc la 4 februarie 2009. De asemenea, au fost propuneri în vederea realizării unor CD-uri cu cântece ale copiilor sau creații ale educatoarelor.

După consfătuire, a urmat sfânta Liturghie la biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Rădăuți, la care au concelebrat părintele paroh Iosif Răchiteanu și pr. Iosif Bisoc.

Programul s-a încheiat cu o agapă frățească, la sala de festivități a parohiei, în cadrul căreia s-au făcut ultimele anunțuri privind următoarea întrunire cu responsabilele de grădinițe.

A consemnat sr. Amadeea Bulai, CJ

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 octombrie: Rădăuți: Întrunirea anuală a educatoarelor din Dieceza de Iași


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat