Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Bilanț la proiectul "Noviciatul iubirii"

Proiectul "Noviciatul iubirii" este desfășurat de Asociația "Familia și Viața" din Roman în mod continuu, pe tot parcursul anului, dar are o activitate mai intensă pe perioada verii, când sunt stabilite majoritatea căsătoriilor religioase. O dată trecut sezonul căsătoriilor, încercăm să facem un bilanț al acestui proiect.

În cadrul proiectului se realizează pregătirea logodnicilor pentru căsătorie, în ceea ce privește paternitatea și maternitatea responsabilă, în lumina enciclicilor Humanae vitae și Evangelium vitae. Acest proiect nu se substituie pregătirii pe care logodnicii o fac în parohiile lor, ci se dorește a fi o mică completare adusă de persoane pregătite pentru a sensibiliza și consilia tinerele familii în domeniul metodelor naturale de reglementare a nașterilor, în particular Metoda Ovulației Billings. Argumentul etic adus în favoarea metodelor naturale pune accent pe gravitatea avortului și contracepției, ca acte împotriva iubirii și a vieții.

Au răspuns invitației adresate de asociație logodnici din cele patru parohii din Roman, dar și Adjudeni, Sagna, Săbăoani, Barticești, Piatra Neamț, la sediul asociației participând la pregătire un număr de peste 200 persoane. De asemenea, echipa asociației a fost invitată în parohiile Bacău - Centru, Săbăoani, Mărgineni, Butea și Luizi Călugăra, la aceste întâlniri participând un număr de aproximativ 60 de persoane.

Mulțumim parohilor pentru invitațiile făcute în comunitățile lor, logodnicilor care au participat la aceste întâlniri și, nu în ultimul rând, preoților care i-au îndrumat spre asociație. Ne bucurăm că prin acest proiect tot mai multe persoane, care încep viața de căsătorie, învață să cunoască ce înseamnă iubirea adevărată la care se angajează pentru, și cu toată viața lor și, de asemenea, cât de mare este misiunea încredințată soților de Dumnezeu - aceea de a fi "co-autori" ai vieții.

Prof. Maria Gherghel


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat