Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Hramul comunității "Don Calabria" și sfințirea unui centru de zi (II)

Congregația Slujitorilor Săraci ai Divinei Providențe (Institutul "Don Calabria") din Roman a fost în sărbătoare sâmbătă, 11 octombrie 2008, cu prilejul celebrării hramului comunității, în cinstea sfântului Ioan Calabria, și a binecuvântării noului așezământ închinat Divinei Providențe, care cuprinde o casă pentru comunitate și studenți precum și un centru de zi pentru copii.

Încă de dimineață, comunitatea s-a ocupat cu ultimele pregătiri pentru celebrarea euharistică solemnă și pentru a-i primi pe invitații care vor sosi la această sărbătoare a comunității.

La ora 10.15 a sosit Excelența sa Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași, însoțit de pr. Fechet Alois și de cancelarul episcopal pr. Păuleț Lucian. După primirea din partea superiorului comunității, pr. Manuel Oliveira, Preasfințitul a salutat pe cei prezenți și s-a îndreptat spre poarta casei, unde a tăiat pamblica de inaugurare, împreună cu delegatul provincial al congregației, pr. Giacomo Cordioli.

La ora 10.30, a început sfânta Liturghie în cinstea sfântului Ioan Calabria, prezidată de către Preasfințitul Petru Gherghel, alături de aproximativ 40 de preoți diecezani și călugări din diferite comunități.

La începutul sfintei Liturghii s-a făcut ceremonia de sfințire a casei și a capelei. La omilie, Preasfințitul a scos în evidență valoarea carismei sfântului Ioan Calabria, credința sa în Dumnezeu Tatăl și abandonarea în divina Providență, prin îndemnul evanghelic: "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu". Frații și surorile din Congregația "Sfântul Ioan Calabria" au această misiune de a trăi în zilele noastre această carismă, de credință și abandonare în Providența lui Dumnezeu.

Au luat parte la sărbătoare persoane consacrate din diferite congregații masculine și feminine din dieceză, un număr mare de copii și tineri, de credincioși din diferite parohii din Roman, un grup din Fundul Răcăciuni și unul din Răcăciuni.

Sfânta Liturghie a fost animată de corul tinerilor din Parohia "Sfânta Tereza" din Roman.

Au fost prezenți și oaspeți din străinătate, un grup venit din Italia ca reprezentați a binefăcătorilor și voluntarilor care au contribuit la construcția acestei case.

Au participat și frații ortodocși: părintele Benedict Sauciuc, stareț la Mănăstirea Neamț, un prieten al Operei, împreună cu alți confrați monahi, precum și părintele paroh ortodox din Răcăciuni și credincioși ortodocși din Roman și Răcăciuni.

Au fost prezente la ceremonie și diferite autorități, precum ambasadorul Portugaliei, Alexandre Vassalo, alături de o delegație a Ambasadei Portugaliei la București, primarul și viceprimarul din Răcăciuni.

După sfânta Împărtășanie a luat cuvântul părintele Manuel Oliveira, superior al comunității, care a adresat un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu pentru Providența prin care s-a ridicat această nouă casă, a continuat cu mulțumirea adresată Preasfințitului pentru că a acceptat invitația de a participa la această sărbătoare, preoților prezenți, autorităților, oaspeților și în mod deosebit a mulțumit tuturor acelora care au colaborat la realizarea acestei case, binefăcătorilor, voluntarilor și prietenilor comunității.

Sărbătoarea a continuat cu o masă oferită tuturor oaspeților care au participat la ceremonie.

Pr. Manuel Oliveira

* * *

Roman: Hramul comunității "Don Calabria" și sfințirea unui centru de zi (I)


 

lecturi: 46.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat