Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Serbarea cercetășească

Sâmbătă, 11 octombrie 2008, biserica catolică din Sagna a fost gazda liderilor șefi Scout din centrele catolice din Moldova. Consiliul național ASCRO (Asociația Scout Catolică Română) a început la ora 9.00 și a fost prezidat de Adrian Secal și Mihaela Lupu, șefii naționali, și de pr. dr. Alois Hîrja, asistentul spiritual general pentru ASCRO. Punctele cele mai importante ale ordinei de zi au fost: evaluarea activității cercetășești în anul 2007-2008, pregătirea pentru alegeri și planificarea pentru anul cercetășesc 2008-2009.

Duminică, 12 octombrie, a avut loc un eveniment deosebit: 50 de copii, adolescenți și tineri din Sagna, după aproximativ doi ani de pregătire, au depus, pentru prima oară, promisiunea Scout. Acest fapt implică crearea unui nou centru Scout care se va numi, după tradiția noastră, Centrul Local "Înălțarea Domnului". Prima lider-șefă a centrului este Daniela Simon.

Ceremonia promisiunii a avut loc în cadrul sfintei Liturghii de la ora 8.00, când un frumos grup a promis să se alăture modelului educativ propus, pentru toate ramurile de vârstă, de către marele educator al tineretului: Robert Baden Powell, și s-a angajat pentru "a îndeplini datoriile față de Dumnezeu și de țară, România; a ajuta pe semenii lor în orice situație și a îndeplini legea scout".

Slujba religioasă a fost prezidată de pr. Claudiu Robu, asistentul spiritual al grupului cercetășesc, care la momentul potrivit a adresat copiilor și tinerilor un frumos mesaj având la bază cuvintele din testamentul spiritual a lui Baden Powell: "Lăsați această lume puțin mai bună decât ați găsit-o".

S-au alăturat la această serbare liderii cercetași din centrele Bacău "Sfânta Cruce" și "Fericitul Ieremia", Nicolae Bălcescu, Piatra Neamț, Adjudeni și Pildești și un grup mare de lupișori, temerari și exploratori, cercetași din C.L. "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, dintre care 29 au depus și ei promisiunea în această zi.

La sfârșitul ceremoniei a luat cuvântul pr. Iacob Stolnicu, paroh din Sagna, care a felicitat noii cercetași care s-au angajat pentru a trăi ca oameni creștini, iubitori de semenii lor și de natură.

Notele imnului cercetășesc - "Scoutul e viața noastră, Scoutul e ce ne-a unit, colindăm sub bolta albastră către cer, spre infinit..." - a pus punctul final la o serbare care va lăsa o frumoasă amintire în sufletele noilor cercetași.

Fr. Jesus Sagredo

* * *

Sagna: Depunerea adeziunii la Scout


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat