Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Administrarea tainei Mirului la Zaragoza (Spania)

Duminică, 12 octombrie 2008, comunitatea catolicilor români din Zaragoza a avut parte de momente deosebite de har, datorate vizitei cu care Preasfințitul nostru auxiliar de Iași, Mons. Aurel Percă, ne-a onorat pe noi, catolicii români din Zaragoza și localitățile apropiate.

Prezența Excelenței sale a fost motivată în primul rând de dorința de a vizita și îmbărbăta și pe credincioșii români care se adună în fiecare duminică la ora 10.00 în biserica parohială "Nuestra Seńora de Montserrat" din Zaragoza, pentru a participa la jertfa sfintei Liturghii.

Pe de altă parte Excelența sa a binevoit cu acest prilej să confere sacramentul sfântului Mir unui număr de 14 copii și tineri care s-au pregătit cu entuziasm și au așteptat cu nerăbdare să primească darurile Duhului Sfânt.

Haina de sărbătoare a comunității noastre potrivit cu atmosfera sărbătorească generală de care Spania și popoarele hispanice, în general, și orașul Zaragoza, în special, au avut parte în ziua de 12 octombrie, când atât în Spania cât și în America Latină este amintită și sărbătorită cu mult fast și profundă pietate Sfânta Fecioară Maria de Pilar.

După ce la ora 10.00, a celebrat sfânta Liturghie în comunitatea noastră și a administrat sfântul Mir, la ora 12.00 Preasfințitul a celebrat sfânta Liturghie solemnă din Basilica del Pilar, alături de Eminența sa Mons. Rouco Varela, cardinal de Madrid, și de Excelența sa Mons. Elias Yanet, episcop emerit de Zaragoza.

Deși, constrâns de împrejurări, Preasfințitul nu a avut la dispoziție prea mult timp pentru a se întreține cu credincioșii, prezența sa, sfânta Liturghie, cuvintele de încurajare și de speranță pe care ni le-a adresat precum și taina sfântului Mir au lăsat amintiri de neuitat în sufletele și inimile noastre, ale tuturor, dar mai ales ale celor 14 tinere vlăstare din comunitatea noastră care au primit prin mâinile Excelenței sale pecetea darului Duhului Sfânt și mandatul de a fi apostoli ai credinței în mijlocul lumii secularizate de astăzi.

Suntem îndatorați să-i fim recunoscători bunului Dumnezeu pentru harurile oferite, să-i mulțumim Preasfințitului Aurel pentru vizita făcută și, prin Excelența sa să ne exprimăm și față de Preasfințitul Petru Gherghel prețuirea și recunoștința pentru toată grija părintească pe care o arată față de noi, cei aflați departe de casă și de cei dragi.

Pr. Paul Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 octombrie: Administrarea tainei Mirului la Zaragoza (Spania)


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat