Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida (Spania): Bucuria prezenței unui păstor printre noi

Au fost necesare doar trei zile, 9-11 octombrie 2008, pentru credincioșii catolici români din Lleida, Spania, ca să ne dăm seama cât de importantă și benefică este prezența unui episcop în mijlocul nostru. În cazul de față vizita episcopului auxiliar Aurel Percă și-a atins scopul.

O dată pentru întâlnirea cu credincioșii din Lleida, în prima zi cu cei români la biserica "San Juan", unde se celebrează Liturghia în limba română în fiecare seară, în zilele de marți, joi și vineri, apoi cu întreaga comunitate de la biserica parohială "Nuestra Senora del Carmen", unde comunitatea noastră se întâlnește pentru sfânta Liturghie de duminică de la ora 10.30, dar și cu preoții care slujesc în acest oraș, în special cu episcopul Juan Piris Frígola, noul episcop de Lleida, întâlnire care a produs bucurie și îmbogățire spirituală.

Pe de altă parte bucuria a fost completată în ziua de 11 octombrie, când Preasfințitul Aurel a celebrat o Liturghie solemnă în biserica parohială, în cadrul căreia a miruit 21 de tineri români, din orașele Lleida, Tarragona, Reus și Vielha. Sfânta Liturghie a fost urmată de un moment de întâlnire dintre comunitate, copiii miruiți și Preasfințitul, în care am avut ocazia de a prezenta viața comunității, sau viața personală, cu bucuriile și necazurile care sunt.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile revărsate prin prezența Preasfințitului Aurel pentru toți românii din aceste localității și-l rugăm să poarte salutul nostru spre celelalte comunități din Spania, pe care le va vizita, și în mod special în țară pentru Preasfințitul Petru Gherghel.

Pr. Adrian Burcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-11 octombrie: Lleida (Spania): Bucuria prezenței unui păstor printre noi


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat