Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zilele Acțiunii Catolice

"Fii prietenul prietenilor lui Cristos în marea familie a Acțiunii Catolice!" - acesta este motoul sub care se desfășoară Zilele Acțiunii Catolice la nivel național, în perioada 12-19 octombrie 2008, o activitate inițiată de Federația Acțiunea Catolică din România (ACRO), structură națională din care face parte și Acțiunea Catolică din Dieceza de Iași ca membru fondator.

Obiectivul acestei activități este de a face o promovare a Acțiunii Catolice atât la nivel național cât și la nivel local. Este o ocazie de a face cunoscută Acțiunea Catolică și altor persoane.

Proiectul presupune ca fiecare asociație parohială să anime în perioada dată (pe parcursul unei singure zile sau a mai multor zile) diferite activități prin intermediul cărora să fie promovată AC: sfinte Liturghii, cateheze, vizionări de filme, mese rotunde de dezbatere pe diferite teme, cateheze, excursii etc.

Zilele Acțiunii Catolice din acest au ca moto: "Fii prietenul prietenilor lui Cristos în marea familie a Acțiunii Catolice!", iar tema aleasă pentru acest an "Voi sunteți prietenii mei", este și tema primului proiect formativ al ACRO. Chiar dacă tema și motoul sunt propuse la nivel național, modul de realizare al acestui eveniment este propriu fiecărei asociații formă de acțiune catolică.

ACRO a transmis fiecărei asociații materiale utile în desfășurarea acestui eveniment precum: afișe și materiale de promovare ale federației. Pentru a păstra un stil, ACRO vă invită să personalizați materialele de promovare trimise de federație, fără să le modificați forma.

Pe situl federației, www.actiuneacatolica.ro, este creată o secțiune specială, dedicată acestui eveniment care dorim să reflecte caracterul unitar, dar și național al "Zilelor Acțiunii Catolice".

În cadrul Diecezei de Iași, fiecare președinte AC parohial este rugat să realizeze o scurtă descriere și câteva fotografii pentru fiecare activitate în parte, iar la finalul săptămânii o relatare mai amplă, care să reflecte activitățile organizate. Această relatare și fotografiile sugestive vă rugăm să le trimiteți la adresa: actiuneacatolica@gmail.com.

În fiecare parohie a fost trimis și un afiș reprezentativ pentru acest eveniment.

Anca Lucaci


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat