Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Întâlnire formativă pentru tineri

În casa surorilor Campostrini din Gherăești s-a desfășurat prima întâlnire formativă pentru tineri, sâmbătă 11 octombrie 2008, între orele 15.00-17.30.

Acest an, fiind dedicat sfântului apostol Paul, am ales să reflectăm împreună asupra cuvintelor acestui mare martor al credinței, ce pune în evidență importanța cuvântului lui Dumnezeu în viața noastră de creștin, în mod particular, în vederea trăirii unei credințe adulte. Pentru a putea pătrunde sensul Scripturilor este nevoie de liniște interioară și exterioară pentru a putea reflecta, iar sfântul Paul îi sugerează lui Timotei (2Tim 3,14-17) care este atitudinea indicată în fața Evangheliei, și anume aceea de a fi statornic: "Tu, însă, rămâi statornic în cele pe care le-ai învățat și în care crezi..." A rămâne statornic înseamnă aici a rămâne fidel în convingerile pe care le avem din credință. Pentru a cunoaște Scriptura și semnificațiile în ea conținute, trebuie să avem încredere, căci cunoașterea determină orientare, alegere și oferă orizonturi de înțelegere noi, în care lucrurile pot apărea mai clare. Fiecare dintre noi avem nevoie de orientare, de posibilități ce ne pot ajuta să dăm sens și calitate vieții noastre. De aceea, Scriptura favorizează cunoașterea de noi înșine, de celălalt, întărește relația noastră cu Dumnezeu, ne ajută să ne îndreptăm comportamentele, să urmăm calea dreptății. Aprofundarea Scripturii ne stimulează să trăim mai bine, mai conștient viața noastră și ne cheamă la o schimbare continuă de noi înșine prin parcurgerea unui drum de maturizare. Prin exercițiul de a face proprii semnificațiile descoperite în Scriptură, învățăm să cultivăm în viața noastră valori, cum ar fi: dreptatea, corectitudinea, ascultarea, prietenia, încrederea, iubirea: "pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, pe deplin pregătit pentru orice lucrare bună".

Formați de Dumnezeu, plăsmuiți de iubirea lui, vom fi tari în credință și gata să înfruntăm cu încredere și speranță dificultățile și provocările timpului nostru, evenimentele bune și rele pe care le avem de traversat în fiecare zi.

A face fapte bune nu constă numaidecât în a da cuiva ceva ce îi lipsește, ci și în colaborarea activă pe care trebuie să o avem în mod constant în vederea construirii identității noastre pentru a putea fi la timpul potrivit prezențe semnificative pentru cei ce ne înconjoară și pentru a realiza pe deplin proiectul pe care Dumnezeu îl are asupra fiecăruia dintre noi.

Cum putem să ascultăm cuvântul în viața noastră?

La ce ne folosește să citim, să cunoaștem și să aprofundăm cuvântul lui Dumnezeu?

Dați un exemplu de o modalitate concretă prin care cuvântul lui Dumnezeu se transformă în acțiune de viață.

Sr. Anișoara Șandru

*

Surorile Campostrini
Strada Cobzaru, 21
617205-Gherăești, jud. Neamț
Tel. 0233/746480
e-mail: gheraesti@campostrini.it

*

Întâlniri formative pentru tineri la Gherăești și Tămășeni


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat