Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Cartea iubirii lui Dumnezeu și Viața fericitei Iosefina Gabriela Bonino

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Cartea iubirii lui Dumnezeu, scrisă de pr. Aurel Iștoc, publicată în colecția "Studii biblice" cu nr. 18. Cartea apare în format 14x20, conține 308 pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 12 lei.

Biblia reprezintă cuvântul lui Dumnezeu alcătuit de-a lungul mai multor veacuri prin inspirația Duhului Sfânt și prin munca autorilor sacri, este în stare să răspundă întrebărilor și aspirațiilor celor mai profunde ale inimii omului, deschizându-i perspectiva unei noi existențe si conducându-i viața spre împlinirea ultimă în Dumnezeu. Însă mesajul biblic trebuie înțeles corect și trebuie interpretat în conformitate cu criteriile exegetice oferite de Biserică - păstrătoarea autentică a tezaurului scripturistic. Interesul manifestat de Biserică față de studiul biblic capătă din ce în ce mai multă consistență, deoarece cunoașterea Scripturii este cunoașterea lui Cristos, iar acesta este cel mai important lucru în viața oricărui creștin și om de bunăvoință, iar personalitatea Mântuitorului transpare în fiecare pagină a Bibliei.

În linia acestui interes general al Bisericii se înscrie și prezentul volum, realizat de pr. Aurel Iștoc. Autorul a fost director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași între anii 1999-2003, iar actualmente este paroh la Parohia Romano-Catolică "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni (NT). La Editura "Sapientia" a mai publicat în anul 2003 lucrarea Sărbătorile Sfintei Fecioare Maria, iar în anul 2005, a apărut volumul Ziua pe care a făcut-o Domnul. Sabatul ebraic și duminica creștină. Acum, în Anul Paulin, dorit de Biserică pentru aprofundarea Bibliei în general și a scrierilor pauline în special, autorul răspunde unei nevoi din ce în ce mai stringente din partea credincioșilor de a cunoaște corect ceea ce s-a constituit într-adevăr ca o adevărată Carte a iubirii lui Dumnezeu.

Prezentul volum este un instrument de pătrundere în lumea biblică, de analiză a textului și de percepere a obiceiurilor și a tradițiilor care se află întotdeauna în spatele cuvintelor sacre, fiind un bun îndreptar biblic. Cele 40 de teme biblice (printre care cititorul va întâlni criteriile de interpretare și de analiză ale textului biblic, diferite tematici teologice întâlnite în Biblie) abordate, sunt explicate foarte savuros, cu exemple variate și citate biblice concludente. Autorul se adresează în primul rând credincioșilor și oamenilor care nu au avut parte de o formare teologică specială, dar care doresc să mediteze și să îndrăgească parfumul plin de farmec al Cuvântului lui Dumnezeu, care este viu și plin de putere și mai ascuțit ca o sabie cu două tăișuri (Evr 4,12).

*

Editura Sapientia anunță apariția cărții Viața Fericitei Iosefina Gabriela Bonino, scrisă de Rosa Barale și tradusă în limba română de pr. Ioan Bișog. Cartea apare în colecția Viețile sfinților, are 128 pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 7,5 lei.

Acest volum vede lumina tiparului pentru prima oară în limba română, sub traducerea pr. Ioan Bișog. Biografia de față conturează profilul uman și spiritual al unei surori - Iosefina Gabriela Bonino (1843-1906) - care a știut să se ofere cu totul lui Dumnezeu și planurilor sale, fiind fondatoarea Institutului "Sfânta Familie" din Savigliano (Cuneo, Italia). Acest institut de viață consacrată are ca scop creșterea și educarea copilelor orfane și a fost aprobat canonic la 8 septembrie 1887.

Acest suflet nobil a trăit într-o perioadă dificilă pentru Biserică; care era lovită de masonerie și de atacurile din partea puterilor civile, dar deosebit de înfloritoare în viața consacrată. Ea a fost contemporană cu sf. Ioan Bosco, cu sf. Tereza a Pruncului Isus, cu venerabila Maria Rosa Zangara (fondatoarea Institutului "Fiicele Milostivirii și ale Crucii") și cu alți sfinți, care au știut să colaboreze cu Providența și să ofere un nou suflu vieții religioase. Maica Iosefina Bonino a trăit simplu idealul sfințeniei zilnice, care se vede prin activitatea ei, pusă în întregime în favoarea celor din jur. Ea a lăsat un exemplu luminos de caritate, bazat pe mărturia ei de viață. De altfel, a fost conștientă că prezența carității în viața comunitară este semnul cel mai evident al prezenței Duhului Sfânt în comunitate. A iubit tăcerea, "căci ea este protectoarea celor mai frumoase virtuți" și și-a dorit mult ca în fiecare familie să existe un climat asemănător Sfintei Familii de la Nazaret, care avea în centru împlinirea necondiționată a voinței divine.

Iosefina Bonino a fost beatificată la 7 mai 1995 de către papa Ioan Paul al II-lea, iar opera ei continuă să dăinuie și astăzi, ca un simbol al iubirii lui Dumnezeu față de cei mai săraci dintre săraci.

Andrei Dumitrescu

* * *

Cartea iubirii lui Dumnezeu
Aurel Iștoc, Ed. "Sapientia", 2008, ISBN 978-973-8980-33-4, 14x20 cm, 308 p., 12 lei.

Viața Fericitei Iosefina Gabriela Bonino
Rosa Barale, Ed. "Sapientia", 2008, ISBN 978-973-8980-38-9, 14x20 cm, 128 p., 7,5 lei.

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 38.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat