Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: Asociația Misionară "Inimă de Mamă" la ceas aniversar

Vineri, 31 octombrie 2008, a avut loc întrunirea festivă a membrilor Asociației Misionare "Inimă de Mamă" din Tomești, prilejuită de aniversarea a opt ani de la înființarea acesteia, la 22 octombrie 2000.

La eveniment a participat și pr. Pavel Chelaru, îndrumătorul spiritual al grupului, împreună cu doi invitați, pr. Claudiu Iștoc, directorul Centrului Misionar Diecezan, și pr. Eugen Blaj, paroh în misiunea Maikona din Kenya, care ne-a adus noutăți despre activitatea pastorală și socială pe care o desfășoară acolo cei trei preoți români, cele patru măicuțe mexicane și misionarii laici.

În cei aproape șapte ani de când au preluat misiunea, preoții români au ajutat tot mai mulți localnici să nu-l mai privească pe Dumnezeu ca pe o forță care îmblânzește natura după dorința omului, ci să-l descopere ca Dumnezeu personal, cu care pot intra în comuniune, să renunțe la unele superstiții, să se convingă de beneficiile educației și să apeleze la serviciile medicale.

Munca preoților misionari este foarte grea și adesea plină de primejdii, dar și de bucurii și satisfacții. Printre acestea se numără sosirea misionarilor laici, formarea grupurilor de catecumeni, construirea noilor biserici, extinderea proiectului grădinițelor, relațiile bune cu musulmanii, dialogul cu celelalte confesiuni creștine, dar și primirea corespondenței și a vizitelor din țară, a buchetelor spirituale, materiale și financiare oferite de credincioși și de membrii AMIM prin Centrul Misionar Diecezan.

Membrii AMIM și oaspeții i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru veștile bune și pentru ajutorul primit în cei opt ani de activitate a grupului.

Eugenia Grosu


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat