Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Doi preoți iezuiți uciși la Moscova

Otto Messmer și Viktor Betankhur, preoți iezuiți, au fost uciși în ziua de 28 octombrie 2008, în jurul orei 21.00 (20.00 ora României), în zona Institutului "Societatea lui Isus", din strada Petrovka, în centrul Moscovei.

Otto Messmer, de cetățenie rusă, s-a născut la 14 iulie 1961 într-un oraș din Kazahstan, într-o numeroasă familie catolică germană. A intrat în Societatea lui Isus la 1 septembrie 1982, la Vilnius, capitala Lituaniei. A fost sfințit preot la 29 mai 1988. Din anul 2002 până în zilele acestea a fost responsabilul general al Societății lui Isus în Federația Rusă.

Viktor Betankhur, de cetățenie ecuadoriană (America de Sud), s-a născut la 7 iulie 1966. A intrat în Societatea lui Isus la 14 septembrie 1984. Studiile teologice le-a făcut în Argentina și Germania. Și-a susținut doctoratul la Universitatea Gregoriana din Roma. Din anul 2001 a activat în Rusia, ocupându-se cu pregătirea celor ce doreau să intre în Societatea lui Isus, iar în acest an a îndeplinit funcția de reprezentant al profesorilor Institutului de filosofie, teologie și istorie "Sfântul Toma" din Moscova.

În afară de aceasta, ambii preoți au ajutat în mod activ la desfășurarea unei bune pastorații la Parohia "Sfântul Ludovic" din Moscova (biserică ce aparține în mod direct de statul francez și care era singura biserică, înainte de 1991, în care se putea celebra sfânta Liturghie catolică în Moscova și nu numai).

Biserica Catolică din Rusia suferă o grea pierdere. Au plecat la Domnul doi vrednici păstori, foarte dragi poporului creștin. Biserica înalță rugăciuni către preamilostivul Dumnezeu, pentru ca sufletele celor doi frați, Viktor și Otto, să fie primite în împărăția Domnului. În același timp, Biserica se roagă pentru cei care au săvârșit aceasta îngrozitoare faptă, pentru ca bunul Dumnezeu sa le dea harul căinței.

Arhiepiscopul Moscovei, ES Paolo Pezzi, a celebrat miercuri, 29 octombrie 2008, sfânta Liturghie pentru sufletele acestor doi preoți uciși: Otto Messmer și Viktor Betankhur.

Pr. Cristian Diacu, OFMConv


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat