Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Caritas este în continuare alături de sinistrați

Au trecut trei luni de la inundațiile din această vară, care au provocat atâta suferință, și deja această tragedie nu mai este un subiect de actualitate pentru mass-media.

Caritas însă a continuat să fie alături de oameni și și-a concentrat eforturile de ajutorare în vederea anotimpului rece care vine.

Scopul este ca toate familiile sinistrate să aibă în această iarnă condiții minime decente de trai, și anume un loc călduros. De aceea, Caritas Iași și Caritas Roman și-au unit eforturile și au distribuit miercuri, 29 octombrie 2008, sinistraților din Buruienești sobe, pături, cearșafuri, veselă și făină de grâu.

Cele 200 de familii care beneficiază acum de aceste ajutoare au fost selectate în urma anchetelor sociale făcute de asistenții sociali trimiși de Caritas, care au mers din casa în casă și au chestionat toate familiile afectate de inundații. Aceste 200 familii sunt familiile care prezintă probleme sociale - familii numeroase, persoane cu handicap, bătrâni cu pensii mici, dar și familii fără venituri sau cu venituri foarte mici.

În același timp ne-am gândit și la ce vor face în primăvară sinistrații, având în vedere că apa le-a distrus culturile agricole. De aceea am implementat un program agricol, program de care au beneficiat 265 de familii din Buruienești. Aceste familii au primit un set de unelte pentru munca câmpului (2 hârlețe, 2 sape, 1 lopată și 1 greblă), un pachet cu semințe pentru legume și un sac cu fertilizator pentru pământ.

De aceste programe vor beneficia în perioada imediat următoare și sinistrații din Schineni, Răchiteni, Rotunda și Tămășeni.

Mulțumim celor care ne-au sprijinit în eforturile noastre de a nu-i lăsa singuri pe acești oameni care au trecut și încă mai trec printr-o perioadă dificilă. Mulțumim în special voluntarilor care ne-au ajutat la confecționarea pachetelor și la distribuția lor, dar și finanțatorilor care au făcut posibilă desfășurarea acestor programe.

Mihaela Condac / www.caritas-iasi.ro


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat