Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cluj-Napoca: Congresul Național al Facultăților de Teologie Catolică

Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universității Babeș-Bolyai împreună cu Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla și Institutul Cultural Italian au organizat, în zilele de 23 și 24 octombrie 2008, Congresul Național al Facultăților de Teologie Catolică, eveniment aflat la a doua ediție. Lucrările congresului, structurat pe trei sesiuni, s-au desfășurat în Sala Verde a Facultății de Teologie Greco-Catolică din Cluj-Napoca.

Tema sub care s-a desfășurat întâlnirea din acest an a fost "Perspective teologice asupra speranței". Deschiderea a avut loc joi după-amiază, la ora 17.00, în prezența Preasfințitului Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea și decan al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Cluj. În cadrul congresului diverși invitați din țară și din străinătate au susținut conferințe urmate de discuții pe marginea temelor expuse.

În ziua de 23 octombrie au conferențiat pr. Jose Noriega, secretar academic al Institutului "Ioan Paul al II-lea" din Roma, și John Lindsay Opie, istoric de artă bizantină de la Universitatea "Roma Tre", și Alessandro Giovanardi, un tânăr ziarist și cercetător în domeniul artei sacre la Istituto "Marvelli" din Rimini.

La 24 octombrie, au avut loc alte expuneri legate de tema centrală a speranței, în program fiind: pr. Jean-François Desclaux din Paris, pr. Claudiu Pop, rector al Colegiului "Pio Romeno" din Roma, pr. iezuit Marius Taloș din Iași, pr. franciscan dr. Iosif Bisoc din Roman, pr. Mircea Manu din Baia-Mare, dr. Wilhelm Tauwinkl din București, dr. Călin Săplăcan din Cluj-Napoca, Bogdan Duca din București și pr. Cornel Dîrle de la Schitul carmelitan din Stânceni.

La Cluj-Napoca s-au reunit pentru această manifestare științifică personalități din importante centre universitare catolice, realizându-se astfel noi punți de comunicare, un schimb util de experiență și mai ales împărtășire spirituală din izvorul cunoașterii lui Dumnezeu, cel care se descoperă celor însetați de Adevărul divin și vor să răspândească la rândul lor sămânța speranței creștine în lume.

Lect. univ. dr. Alin Tat / www.catholica.ro


 

lecturi: 70.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat