Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Intențiile pentru apostolatul rugăciunii 2009

Ianuarie
Intenția generală
Pentru ca familia să fie din ce în ce mai mult loc de formare în spiritul carității, de creștere personală și de transmitere a credinței.
Intenția misionară
Pentru ca diferitele confesiuni creștine, conștiente de necesitatea unei noi evanghelizări în această epocă marcată de transformări profunde, să se implice în a anunța vestea cea bună și să meargă spre deplina unitate a tuturor creștinilor, pentru a oferi astfel o mărturie mai credibilă despre evanghelie.

Februarie
Intenția generală
Pentru ca păstorii Bisericii să fie întotdeauna ascultători față de acțiunea Duhului Sfânt în învățăturile și în slujirea lor față de poporul lui Dumnezeu.
Intenția misionară
Pentru ca Biserica din Africa să găsească mijloacele și căile potrivite pentru a promova în mod eficient reconcilierea, dreptatea și pacea, după recomandările Celei de-a II-a Adunări Speciale pentru Africa a Sinodului Episcopilor.

Martie
Intenția generală
Pentru ca rolul femeilor să fie mai apreciat și valorificat în fiecare națiune din lume.
Intenția misionară
Pentru ca episcopii, preoții, persoanele consacrate și credincioșii laici ai Bisericii Catolice din Republica Populară Chineză, în lumina scrisorii care le-a fost adresată de către papa Benedict al XVI-lea, să se implice în a fi semn și instrument de unitate, de comuniune și de pace.

Aprilie
Intenția generală
Pentru ca Domnul să binecuvânteze munca agricultorilor cu o recoltă abundentă și să sensibilizeze popoarele mai bogate față de drama foamei din lume.
Intenția misionară
Pentru ca acei creștini, care lucrează în teritoriile în care condițiile de viață a celor săraci și slabi, a femeilor și copiilor sunt extrem de grele, să fie semne de speranță, datorită mărturiei lor curajoase despre evanghelia solidarității și a iubirii.

Mai
Intenția generală
Pentru ca laicii și comunitățile creștine să devină promotori responsabili ai vocațiilor la preoție și la viața consacrată.
Intenția misionară
Pentru ca Bisericile catolice fondate recent, recunoscătoare Domnului pentru darul credinței, să fie gata să participe la misiunea universală a Bisericii, oferindu-și disponibilitatea să predice evanghelia în toată lumea.

Iunie
Intenția generală
Pentru ca preocuparea internațională față de țările mai sărace să trezească un ajutor mai concret, mai ales pentru a le ușura de povara zdrobitoare a datoriei externe.
Intenția misionară
Pentru ca Bisericile particulare care lucrează în regiunile marcate de violență să fie susținute de iubirea și de apropierea concretă a tuturor catolicilor din lume.

Iulie
Intenția generală
Pentru ca creștinii din Orientul Mijlociu să-și poată trăi credința în deplină libertate și să fie instrumente de reconciliere și de pace.
Intenția misionară
Pentru ca Biserica să fie embrion și nucleu al unei omeniri reconciliate și reunite în unica familie a lui Dumnezeu, datorită mărturiei tuturor credincioșilor în fiecare țară din lume.

August
Intenția generală
Pentru ca opinia publică să resimtă mai mult problema milioanelor de evacuați și refugiați și să se găsească soluții concrete pentru situația lor care adesea este tragică.
Intenția misionară
Pentru ca acelor creștini care sunt discriminați și persecutați nu în puține țări din cauza numelui lui Cristos să le fie recunoscute drepturile omului, egalitatea și libertatea religioasă, astfel încât să poată trăi și profesa liber credința proprie.

Septembrie
Intenția generală
Pentru ca pretutindeni cuvântul lui Dumnezeu să fie mai cunoscut, primit și trăit ca izvor de libertate și de bucurie.
Intenția misionară
Pentru ca toți creștinii din Laos, Cambodgia și Myanmar, care întâmpină adesea mari dificultăți, să nu se descurajeze în a vesti fraților lor evanghelia, încrezându-se în puterea Duhului Sfânt.

Octombrie
Intenția generală
Pentru ca duminica să fie trăită ca ziua în care creștinii se reunesc pentru a-l celebra pe Domnul înviat, participând la masa Euharistiei.
Intenția misionară
Pentru ca întregul popor al lui Dumnezeu, căruia i-a fost încredințat de către Cristos mandatul de a merge și de a predica evanghelia la toată făptura, să-și asume în mod activ propria responsabilitate misionară și să o considere ca pe cea mai înaltă slujire pe care o poate oferi omenirii.

Noiembrie
Intenția generală
Pentru ca toți bărbații și femeile din lume, mai ales cei care au responsabilitate în domeniul politic și economic, să se implice mereu în ocrotirea creației.
Intenția misionară
Pentru ca toți credincioșii de diferite religii, cu exemplul de viață și printr-un dialog fratern, să dea o mărturie clară că numele lui Dumnezeu este purtător de pace.

Decembrie
Intenția generală
Pentru ca toți copiii să fie respectați și iubiți și niciodată să nu fie victime ale exploatării în diferitele sale forme.
Intenția misionară
Pentru ca la Crăciun popoarele pământului să recunoască în cuvântul întrupat lumina care luminează pe fiecare om și să deschidă porțile lui Cristos, Mântuitorul lumii.

Vatican, 31 decembrie 2007

(Agenția Fides, 2 februarie 2008)

Traducere de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat