Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Din Onești în pelerinaj la Cacica

Cele două parohii din Onești - "Sfinții Petru și Paul" și "Sfânta Tereza" - au încheiat, sâmbătă, 20 septembrie 2008, pelerinajele de anul acesta la Cacica, programate de Episcopia de Iași. Au fost două autocare mari și unul mic. Pelerinii au fost însoțiți de pr. Iosif Păuleț, pr. Romeo Neculai, domnul dascăl Adrian Bogatu, sr. Tereza O Neil, sr. Ermina și doi seminariști.

Aflați aproape la marginea Diecezei de Iași, la o distanță mare de Cacica, am pornit de acasă dis de dimineață la drum și am ajuns cu ceva întârziere.

Parohul și rectorul sanctuarului de la Cacica, pr. Romuald Bulai, ne-a înțeles, ne-a așteptat și ne-a primit cu mare bucurie. După salutul de bun venit și o rugăciune scurtă, el ne-a anunțat programul: celebrare penitențială, ocazie de spovezi, sfântul Rozariu, sfânta Liturghie solemnă, pauza de masă, Calea sfintei cruci, adorație cu preasfântul sacrament, binecuvântarea finală și reîntoarcerea acasă.

Deși vremea a fost mohorâtă afară, în sufletele noastre a fost senin, cald și bine.

Am avut ocazia, numai noi fiind, să trăim clipe de har și de înălțare sufletească, într-un mod cu totul particular și diferit de pelerinajul anual de la 15 august, cu aglomerația mare și agitația specifică acelei zile.

Am simțit-o aproape de tot pe Mama noastră cerească, i-am spus fiecare ofurile și bucuriile noastre, am rugat-o pentru noi și pentru cei dragi ai noștri, l-am primit în inimile noastre pe Fiul ei, Isus, în sfânta Împărtășanie, la sfânta Liturghie și ne-am reînnoit hotărârile bune de a duce o viață bună creștinească.

Chiar de la plecare am anunțat intenția noastră generală și principală: pentru familii, ca să fie la înălțimea chemării lor creștine, să fie menținută armonia, pacea, înțelegerea și dragostea între soți; familiile dezbinate să se împace; cele aflate în criză să aibă puterea de a depăși dificultățile. La această intenție generală fiecare a adăugat intențiile personale.

Sunt convins că fiecare pelerin s-a întors acasă înnoit sufletește, cu noi puteri de muncă și hotărât să împărtășească și altora din experiența de credință trăită în acest loc de pelerinaj al diecezei noastre.

Maica Domnului să ne aibă pe toți în pază și să ne ocrotească mereu.

Pr. Iosif Păuleț


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat