Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Tineri în sprijinul copiilor afectați de inundații

Conștienți de situația dificilă în care se află copiii afectați de inundații, tinerii din Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău, încurajați de pr. paroh Dumitru Gabor, au inițiat o campanie de strângere de rechizite în scopul asigurării unui minim necesar începerii în bune condiții a noului an școlar, 2008-2009, pentru elevii din satul Schineni, comuna Săucești, o comună grav afectată de inundați.

Pentru această campanie, tinerii au apelat la sprijinul hipermarketurilor din cartier, Selgros și Bila care au răspuns pozitiv solicitărilor. În această acțiune au participat 14 tineri, timp de trei zile, de la ora 9.00 până la ora 21.00, în trei schimburi. La intrarea în magazine, ei au împărțit fluturași și au explicat obiectivul campaniei. Cumpărătorii cei mai inimoși au cumpărat fiecare după posibilități: caiete, pixuri, ghiozdane, penare etc., pe care le-au așezat în coșurile puse special la ieșire.

Când clopoțelul a sunat pentru prima oară anul acesta în școala din Schineni, la 15 septembrie, câțiva tineri, împreună cu părinții vicari de la Parohia "Fericitul Ieremia" și cu pr. Valentin Bulai, paroh al Parohiei Schineni, au dus la școala din sat rechizitele colectate, aducând astfel un zâmbet pe fața copiilor, a învățătorilor și a părinților.

Conștienți că această acțiune a avut rezultate pe mai multe planuri, că i-a ajutat și pe tineri să fie împreună și, astfel uniți, să ofere timpul lor unor acțiuni de binefacere, s-au întors cu toții acasă, cu bucuria în inimă și în privire, cu gândul la o nouă acțiune de binefacere.

Sperăm ca exemplul acestor tineri să fie urmat și de alți tineri inimoși.

Câțiva dintre tinerii participanți la campanie au dorit să vă împărtășească impresiile lor:

  • "Când începi un proiect, cel mai frumos e entuziasmul cu care pleci la drum și motivul pentru care vrei să te implici. Faptul că am putut realiza un lucru, poate simplu în ochii unora, dar deosebit în ochii mei și ai acelor copii, îți dă un sentiment de nespusă împlinire; că am dat din timpul meu știind că nu va fi risipit, ci va fi folosit într-un mod mai plăcut și util. Această acțiune m-a ajutat să înțeleg că ceilalți poate au nevoie de ajutorul nostru mai mult decât am crede. Apoi, am trăit alături de ei și emoțiile primei zile de școală și bucuria ce ne-o transmiteau aceștia. Dați și vi se va da!" (Alexandra)
     

  • "A fost o experiență plăcută pentru mine deoarece îmi plac foarte mult copiii și mă bucur că am avut ocazia să îi ajut prin această campanie. Sunt niște copii buni și chiar aveau nevoie de ajutorul nostru. Deși a fost puțin obositor, nu-mi pare rău, chiar aș mai repeta această experiență pentru a ajuta persoanele care merită cu adevărat". (Lidia)
     

  • "Mă bucur că am putut face ceva pentru copilașii aceștia. Pentru cele 8 ore la hipermarketuri am primit o recompensă prea mare: bucuria, emoția, zâmbetele acelor copii". (Bianca)
     

  • "A fost o experiență oarecum unică și nouă pentru mine. Sunt bucuros că mi s-a oferit această oportunitate, întrucât acești copii chiar aveau nevoie de ajutorul meu, al nostru, al tuturor. Tristețea de pe fața acelor copii, m-a înduioșat și m-a făcut să mă gândesc mai mult la soarta acelor persoane care au suferit din cauza inundațiilor. Am simțit o mare bucurie în suflet să știu că, deși puțin, i-am ajutat și eu. M-aș bucura să nu fim ultimii care au făcut acest lucru. (Paul)
     

  • "A fost o experiență nouă din care am avut multe de învățat, printre care am învățat și că mereu trebuie să încercăm să-i ajutăm pe cei care sunt într-o reală nevoie. Sper ca fapta aceasta să-i încurajeze și pe alți tineri să facă gesturi de caritate". (Găbița)

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat