Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Deschiderea anului școlar la Seminarul Teologic

La sediul Seminarului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Bacău a avut loc deschiderea oficială a anului școlar 2008-2009 în ziua de luni, 15 septembrie 2008.

La această festivitate au fost prezenți reprezentanți din partea Primăriei, Consiliului Local, ai Inspectoratului Școlar Județean, superiorii și formatorii împreună cu cadrele didactice și personalul auxiliar care se ocupă de educația și buna dezvoltare umană, intelectuală și spirituală a celor 95 de seminariști și 341 de elevi ai liceului.

Evenimentul a fost marcat de prezența PS Aurel Percă, care a prezidat sfânta Liturghie de deschidere a noului an.

În omilia sa, Preasfințitul a făcut o paralelă între suferințele îndurate de Sfânta Fecioară Maria, ca mamă a lui Isus, și crucea pe care creștinul și bineînțeles elevul o poartă zi de zi. De asemenea, făcând referință la a doua lectură (Ef 3,14-19), episcopul a insistat asupra importanței pe care o are virtutea ascultării în formarea umană, intelectuală și spirituală a seminariștilor și a elevilor, amintind de exemplul lui Cristos care a știut să asculte de Tatăl său.

După terminarea sfintei Liturghii s-au prezentat mesajele din partea autorităților locale prezente care au apreciat calitatea învățământului din această instituție și care ne-au asigurat pe mai departe de sprijinul și colaborarea lor.

În mesajul său de deschidere a noului an școlar, directorul noului Colegiu Național Catolic "Sf. Iosif", pr. dr. Anton Săboanu, pe lângă mulțumirile aduse participanților, a precizat: "De-a lungul anilor de când lucrez în învățământ, am studiat, am parcurs tot felul de materiale, legi, statute, proiecte de legi cu privire la învățământ, dar nicăieri nu am găsit cuvântul iubire. Or, fără iubire orice activitate, dar mai ales munca de formare a noilor generații devine ineficientă. De aceea îmi permit să cer profesorilor să-și iubească profesia, misiunea pe care o au; copiii, tinerii sunt un mare dar, o minune a lui Dumnezeu și a lucra cu acest «dar» al lui Dumnezeu implică o mare responsabilitate... Cer seminariștilor să-și iubească propria vocație, idealul pe care îl au in viață. Cer elevilor să-și iubească propria viață și să caute să-i dea sens și profunzime prin studiu și formare. Și dacă nu cer prea mult, să ne iubească puțin și pe noi cei care lucrăm la modelarea și edificarea lor. În felul acesta, dacă fiecare dintre noi, indiferent de rolul sau activitatea pe care o desfășoară, pune un pic de suflet, o picătură de iubire, munca pe care o vom depune în acest an școlar va da roade".

În încheiere, Preasfințitul a transmis tuturor salutul și binecuvântarea episcopului nostru Petru Gherghel și l-a prezentat oficial pe pr. Cristian Ignat care va activa ca formator în Seminarul din Bacău.

Costel Țăranu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat