Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Credință și lumină

Nu voi uita niciodată ziua minunată de 7 septembrie, când, la Săbăoani, au venit în vizită oaspeți deosebiți din carismaticul grup al Asociației "Credință și lumină". De fapt, prin ei, Dumnezeu ne-a vizitat, verificându-ne deschiderea noastră spre oamenii încercați cu diferite infirmități. Ar fi fost o mare pierdere pentru mine și pentru comunitate dacă am fi trecut cu vederea această prezență a grupului. Nu exagerez cu nimic când fac afirmația că nu găsesc cuvinte să exprim starea înălțătoare de spirit din sală, unde erau distinșii noștri oaspeți împreună cu noi, gazdele din Săbăoani. L-am descoperit pe Dumnezeu în zâmbetul angelic al fraților încercați de diferite infirmități.

Aveam nevoie de această întâlnire atât de duioasă și de înălțătoare, de lecția de iubire a celor care se îngrijesc cu atâta dăruire de persoanele cu handicap. Tot programul a fost frumos, dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost un cântec minunat prin care părinții acceptau cu umilință planul de iubire al lui Dumnezeu. Astfel, descurajarea era înlocuită cu un act solemn de iubire. În timpul cântecului, toate persoanele cu handicap erau îmbrățișate. A fost, de fapt, momentul culminant când mi-am dat seama că Dumnezeu ne cheamă pe noi, cei din Săbăoani și cei din întreaga dieceză, la o mai mare apropiere de persoanele cu handicap, slujindu-le.

M-a impresionat apoi tinerii și copiii care s-au străduit prin cântece, poezii și dansuri, să le ridice moralul și să-i înveselească pe cei sărbătoriți. Tinerii din Săbăoani și-au luat angajamentul ca în fiecare lună să pregătească pentru persoanele cu handicap o întâlnire cultural-spirituală. Cu bucurie subliniez faptul că această inițiativă de spirit aparține tinerilor cărora le mulțumesc. Dumnezeu să-i răsplătească pentru inițiativa lor atât de înălțătoare.

Da, Dumnezeu ne cheamă la slujire.

Pr. Toma Encuță


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat