Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Nicolae Bălcescu: Profesiunea religioasă a primei surori pauline din România

În anul dedicat Sfântului Apostol Paul, Congregația Fiicele Sfântului Paul (Surorile Pauline) din București împărtășesc o mare bucurie: duminică, 7 septembrie 2008, la biserica "Preasfânta Inimă a lui Isus" din satul Nicolae Bălcescu - Bacău, a avut loc prima profesiune religioasă a Anei Maria Bulai, prima sora paulină din România.

Celebrarea s-a desfășurat într-un cadru de sărbătoare la care au participat mulți credincioși ai parohiei. Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Cazimir Budău și concelebrată de alți câțiva preoți.

Prin da-ul ei generos, Ana Maria a răspuns astfel la chemarea Tatălui ceresc de a aparține total lui Cristos, urmându-l în viața sa de curăție, sărăcie și ascultare, și în misiunea sa, dedicându-se pentru proclamarea evangheliei cu mijloacele de comunicare socială, misiunea specifică a congregației.

Dăruirea vieții Anei Maria lui Cristos vine la trei săptămâni după ce tatăl ei a plecat în casa Tatălui ceresc, pentru a primi răsplata slujitorului credincios. El a contribuit mult la tipărirea cărților religioase, atât înainte, cât și după Revoluție. Vocația Anei Maria la viața consacrată paulină este astfel un dar al lui Dumnezeu pentru tatăl ei și întreaga familie, pentru congregație și pentru Biserică.

În pregătire pentru celebrarea profesiunii religioase, vineri, 5 septembrie, a avut loc o animație pentru credincioșii parohiei pe tema: Ce este profesiunea religioasă? De ce o viață dăruită total lui Dumnezeu?

Luni, 8 septembrie, și marți, 9 septembrie 2008, surorile pauline au ținut în parohie încă două întâlniri pe tema: Cine ești tu, Paul? O ocazie de a-l cunoaște mai mult pe Apostolul Neamurilor și de a ne lăsa inspirați de pasiunea sa pentru vestirea evangheliei, în acest an dedicat lui.

Surorile Pauline - București


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat