Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Campus "Vara Împreună"

După o lungă și binevoitoare vacanță, copiii din Parohia romano-catolică "Sf. Petru și Paul, Onești au avut parte de o surpriză de proporții: părintele paroh Iosif Păuleț, părintele vicar Cristian Burcă împreună cu domnul Cornel Bulai de la Asociația Kolping au organizat, în perioada 1-7 septembrie 2008, un campus pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, animat de tinerii din Acțiunea Catolică.

O mare parte din fonduri s-au strâns datorită unui bazar organizat de cei din parohie la care tinerii de la Acțiunea Catolică au avut bunăvoința de a dona din lucrurile lor pentru a putea fi puse la vânzare, la prețuri mai mult decât rezonabile.

Mare a fost bucuria copiilor când au aflat vestea acestui campus. Organizatorii împreună cu tinerii animatori au știut că timpul nu trebuie irosit și l-au dăruit copiilor, profitând de ocazie pentru a le împărtăși celor mici din experiența lor. Activitățile au devenit momente forte de credință, formare și angajare, de bucurie dăruită și primită. De altfel și tema campusului a fost una cu o semnificație deosebită: "Bucuria copiilor - bucuria noastră".

Copiii au fost primiți cu multă căldură și afecțiune de către organizatori fiind stimulați cu fel și fel de metode ce i-au făcut pe copii să se simtă ca într-o adevărată familie. Programul campusului, bine pregătit dinainte, a fost foarte diversificat: momente de rugăciune, cateheze, jocuri, bansuri, laboratoare de lucru (teatru, desen, modă, brățări, pictură pe piatră, ), concursuri și participarea zilnică la sfânta Liturghie.

Animatorii celor patru grupe (Fluturașii, Razele de soare, Stejarii și Delfinii), au avut rolul de a sta în mijlocul copiilor, de a înlătura orice plictiseală și de a anima fiecare grup, fiind conștienți că ei înșiși trebuie să fie modele, nu numai pe perioada campusului, ci și în viața cotidiană.

Cele șapte zile ale campusului au trecut prea repede, dar au fost pline de entuziasm și bucurie, iar ultimele două zile au avut un program special. Sâmbătă, 6 septembrie, am făcut o excursie în afara orașului, iar duminică, 7 septembrie, campus-ul s-a încheiat cu un spectacol în care au fost prezentate activitățile de pe parcursul întregii săptămâni: piesă de teatru, cor, expoziții, parada modei, etc.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile frumoase în care ne-a oferit posibilitatea de a crește în credință, speranță și iubire față de el și față de cei din jur. Mulțumim și binefăcătorilor care au contribuit la buna organizare a acestui campus. Mulțumim și animatorilor și le dorim o dispunere și o angajare totală în continuare spre binele lor și al copiilor.

Maria Gal,
responsabil ACC Onești

* * *

Asociația Kolping Moldova a primit invitația de a coordona organizarea acestui campus împreună cu tinerii de la Acțiunea Catolică Onești.

A fost o săptămână grea, dar bucuria de pe chipul copiilor participanți compensa și elimina orice greutate.

Sufletul acestei acțiuni a fost părintele vicar Burcă Cristian alături de Corneliu Bulai din partea Asociației Kolping Moldova.

Jocuri, concursuri, ateliere de actorie, desene pe piatră, modă, confecționat brățări, dansuri, dar și momente de discuții în grupuri despre temele pentru cateheză (câte o pildă în fiecare zi).

Campusul s-a încheiat cu un spectacol incendiar în sala din casa tineretului duminică, 7 septembrie.

Reușita acestui campus a lansat invitația ca în fiecare sâmbătă, pe lângă orele de cateheză să existe și un mini campus, antrenând astfel copiii și tinerii într-o acțiune necesară, frumoasă și nu fără ecou pe termen lung pentru întreaga comunitate.

Felicitări tinerilor animatori care au sacrificat din timpul lor pentru a oferi un moment de bucurie copiilor din această comunitate.

Recompensa lor va fi o tabără de 3 zile între 10-13 septembrie la casa Kolping din Ploscuțeni.

Corneliu Bulai


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat