Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnire pentru studenți

În seara zilei de 1 septembrie 2008, începând cu ora 19.30, în casa fraților iosefini din Roman a avut loc o primă întâlnire a studenților romașcani. Acest proiect este realizat de Comunitatea "Iosefinii lui Murialdo" în colaborare cu preoții parohi și vicari din cele patru parohii din orașul mușatin, având ca scop reunirea tinerilor plecați la diferite facultăți din țară, ținând cont că din Roman sunt aproximativ 500 de studenți.

Acest tip de întâlnire are deja amploare în orașele universitare, dar noi sperăm că va avea același răspuns și aici, la Roman, că vom avea multe activități, dar și discuții pe teme destul de "picante", care să atragă cât mai mulți studenți.

Prima întâlnire a fost coordonată de pr. Alois Moraru, paroh al bisericii "Fericitul Ieremia", care a încercat să afle de la tineri dacă aceste întâlniri își găsesc loc în "viața lor plină de diferite acțiuni". Răspunsul studenților a fost unul afirmativ, ei venind deja și cu unele propuneri pentru temele viitoare.

"Cum simțim prezența lui Isus în viața noastră?" și "Spre ce viitor se îndreaptă studenții?" sunt temele propuse pentru întâlnirile ce vor avea loc în zilele de 1 noiembrie (ora 19.15), la biserica "Fericitul Ieremia" și 29 noiembrie (ora 19.00), la biserica "Isus, bunul Păstor". Aceste teme sunt provocatoare pentru tânărul de azi care este capabil de multe compromisuri atunci când vine vorba să se integreze în rândul "studenților" și să-și facă noi "prieteni".

Invitația grupului de studenți din Roman, care va avea un grup special de discuții și adresa e-mail: studenti_romascani@yahoo.com, este următoarea: "Dragă studentule, indiferent dacă ești boboc sau viitor absolvent, fie că ești din Roman sau nu, ești așteptat să te alături studenților romașcani pentru a ne cunoaște mai bine, a ne forma împreună și a urma un program catehetic și spiritual. Nu ai nimic de pierdut, ci de câștigat prieteni care te acceptă în grupul lor fără să faci compromisuri".

Roxana-Irina Aștefănesei


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat