Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cireșoaia: Campus pentru copii

Cincisprezece tineri animatori, împreună cu un grup de tineri din Torino au fost alături de cei peste 200 de copii din Cireșoaia care au participat la campusul cu tema "Pinocchio", din perioada 6-15 august 2008.

Încă de când a luat sfârșit școala, copiii așteptau cu nerăbdare momentul minunat al campusului. Când acesta a ajuns, s-au bucurat nespus de o perioadă de jocuri, dansuri, formare umană și spirituală, laboratoare creative, într-un cuvânt de... campus!

În acest an ne-am bucurat cu toții de prezența unor tineri salezieni veniți din Italia de la Torino. Cei șapte tineri și doi preoți au fost în mijlocul nostru propunându-ne multe momente recreative frumoase. Tema care ne-a însoțit pe tot parcursul campusului a fost "Pinocchio".

Perioada de campus a început cu trei zile de formare, 3-5 august, pentru cei 15 tineri animatori din parohia noastră. La Liturghia de marți seara (5 august) au fost înmânate tricourile animatorilor care își luau responsabilitatea de a însoți copiii participanți pe durata campusului.

Miercuri, 6 august, au început zilele mult așteptate de copii: zilele campusului. Se puteau observa revărsându-se copiii de pe toate ulițele satului către biserică și cămin, centrul întâlnirilor din aceste zile. Participarea lor a fost foarte numeroasă încă din primele zile, ajungându-se la un număr de peste 200 de copii.

Mare bucurie a fost pentru copii și ora de prânz oferită de părintele paroh cu ajutorul tuturor binefăcătorilor din străinătate și din satul nostru. Mâncărurile au fost pregătite cu multă dăruire și disponibilitate de către femei din satul nostru, coordonate cu măiestrie de sora Lenuța.

Pe parcursul acestor zile ne-am bucurat de mult soare și căldură în natură, cât și în suflete, dar când s-a apropiat ziua despărțirii am avut parte și de un fluviu de lacrimi, arătându-ne cât s-au afecționat copiii și animatorii unii de alții.

Dorința lor era ca acest campus să nu ia sfârșit niciodată.

Surorile Providenței


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat